Noskaties: Trīs boksa cīņas, kuras nekad neaizmirsīs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viktors Ortizs (no kreisās) un Floids Meivezers juniors
Viktors Ortizs (no kreisās) un Floids Meivezers juniors Foto: Reuters/ScanPix

Maiks Taisons, Floids Meivezers juniors, Muhameds Ali, Lenokss Luiss, Džo Freizers un citi bokseri atstājuši neizdzēšamas pēdas šā sporta veida vēsturē. "Youtube" kanāls "This is interesting!" apkopojis trīs boksa cīņas, kuras nekad neaizmirsīs. 

1. Maiks Taisons - Džeimss Duglass

1990. gada februārī Maiks Taisons ieradās Tokijā, lai cīņā pret Džeimsu Duglasu aizstāvētu savus titulus. Duglass tobrīd tika uzskatīts par vienu no labākajiem otrā ešelona bokseriem. Tikai retais šaubījās par Taisona kārtējo panākumu. Līdz tam viņš bija uzvarējis visās 37 savās cīņās. 

Taisons tika uzskatīts par pārliecinošu cīņas favorītu, bet 1990. gada 11. februārī viņš piedzīvoja savu pirmo zaudējumu. Tūkstošiem skatītāju klātienē un miljoniem pie TV ekrāniem bija liecinieki sensacionālai Duglasa uzvarai 10. raundā ar nokautu. Duglass tovakar cīnījās kā nekad iepriekš. 

2. Floids Meivezers juniors - Viktors Ortizs

2011. gada septembrī Lasvegasā Meivezers atgriezās ringā gandrīz pēc pusotra gada pārtraukuma. Viņš cīņā par WBC pasaules čempiona titulu svara kategorijā līdz 66,7 kilogramiem tikās ar Viktoru Ortizu, kurš līdz tam bija piedzīvojis divus zaudējumus, kamēr Meivezers zaudējuma rūgtumu nebija un nav izjutis joprojām.

Lai arī Meivezers juniors guva uzvaru ceturtajā raundā ar nekaunīgi rīcību, nokautējot pretinieku, līdz tam cīņa ritēja līdzvērtīgi. Nedaudz pēc punktiem priekšā gan atradās Meivezers. Pēc tam, kad Ortizs atvainojās par savu nesportisko rīcību, abi bokseri nostājās ringā, lai turpinātu cīņu, un Meivezers, sāncensim negaidot, viņu nokautēja. 

3. Rejs Leonards - Tomass Hērnss

1981. gada septembrī ringā tikās Rejs Leonards un Tomass Hērnss. Pirms cīņas nevienu no bokseriem nevarēja uzskatīt par favorītu, kas radīja sarežģījumus bukmeikeriem. Šo dueli boksa eksperti atzina par gada labāko cīņu. Tajā bija vairāki pagrieziena punkti, bet 14. raundā uzvaru izcīnīja Leonards. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu