Hamiltons paredz Mikam Šūmaheram karjeru F-1

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX

Šī brīža vadošais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta dalībnieks Lūiss Hamilotns ir pārliecināts, ka leģendārā Mihaela Šūmahera dēls Miks kādu dienu piedalīsies F-1 sacīkstēs.

Jau ziņojām, ka 19 gadus vecais Miks Šūmahers aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja sacensību seriāla "Formula 3" čempiontitulu, turklāt viņš to paveica dzimtās Vācijas trasē Hokenhaimā.

"Ja man pašam būtu bērns, kurš vēlētos braukt F-1 sacensībās, esmu pārliecināts, ka viņš to varētu darīt sava uzvārda dēļ. Viņam pat nevajadzētu būt pārākam par saviem konkurentiem," ziņu aģentūrai AFP sacīja Hamiltons. "Taču Mikam ir ne tikai uzvārds, bet arī lieliskas darba spējas."

Pēc uzvaras F-3 čempionātā Miks Šūmahers ir pilntiesīgs iegūt Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) superlicenci, kas ļauj startēt F-1 čempionātā.

Foto: SIPA/Scanpix

"Viņam ir talants gluži kā savam tēvam, tādēļ nedomāju, ka Mikam viņa uzvārds uzliek papildu slogu. Uzskatu, ka F-1 būtu ieguvēja, ja Miks nolemtu startēt šajā sacensību seriālā," izteicās Hamiltons.

Par Mika tēvu Mihaelu informācija ir ļoti niecīga pēc 2013.gada nogalē gūtajām galvas traumām, kas tika piedzīvotas, slēpojot kalnos. Savulaik viņš septiņas reizes tika kronēts par F-1 pasaules čempionu, kas ir visu laiku rekords.

Savukārt Hamiltons ir šīs sezonas galvenais titula pretendents un var kļūt par trešo pilotu, kurš izcīnījis vismaz piecas F-1 trofejas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu