Pļaviņš/Točs apstājas PK posma astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Edgars Točs
Edgars Točs Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien Lasvegasā piedzīvoja zaudējumu Pasaules kausa četru zvaigžņu posma astotdaļfinālā, kamēr Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka cieta neveiksmi izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Tādējādi Pļaviņš/Točs turnīru noslēguši dalītā devītajā vietā, kamēr Graudiņa/Kravčenoka - dalītā 17.pozīcijā.

Ar astoto numuru izliktie Pļaviņš/Točs izslēgšanas sacensību otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 0-2 (18:21, 14:21) piekāpās sacensību otrajam numuram Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam no Norvēģijas, kuri ir pašreizējie Eiropas čempioni.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka apakšgrupu turnīrā Pļaviņš/Točs guva vienu uzvaru divos mačos. Vispirms viņi H grupas pirmajā mačā ar 2-1 (19:21, 22:20, 15:13) pārspēja ar 25.numuru izlikto ASV duetu Mailsu Evansu un Viljamu Kolinski, bet pēc tam cīņā par pirmo vietu grupā un automātisku ceļazīmi uz astotdaļfinālu ar rezultātu 0-2 (14:21, 21:23) piekāpās krievu duetam Vačeslavam Krasiļņikovam un Oļegam Stojanovskim, kuri saņēmuši devīto numuru.

Savukārt izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Pļaviņš/Točs ar 2-0 (21:18, 21:19) sīvā cīņā uzvarēja kanādiešus Grāntu O'Gormenu un Benu Sekstonu, kuri turnīrā bija izlikti ar 13.numuru.

Tikmēr dāmu turnīrā ar 17.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā ar 1-2 (21:19, 21:23, 10:15) piekāpās spānietēm Lilianai Fernandesai Steinerei un Elsai Makmilanai, kurām piešķirts 14.numurs.

Otrajā setā Latvijas duets pamanījās neizmantot divas mačbumbas.

Arī Graudiņa/Kravčenoka grupu turnīrā guva vienu uzvaru divos mačos. A apakšgrupas pirmajā cīņā viņas ar 2-1 (21:16, 19:21, 17:15) apspēlēja ar 16.numuru izliktās somietes Taru Lahti-Liukonenu un Anīnu Parkinenu, kuras saņēmušas 16.numuru, taču turpinājumā ar 0-2 (16:21, 13:21) pārliecinoši piekāpās ar pirmo numuru izliktajām amerikānietēm Rosai Sammerai un Sārai Hjūzai.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Latvijas dueti uzsākuši kvalifikāciju 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Lai automātiski kvalificētos Olimpiādei, līdz 2020.gada jūnija vidum nepieciešams iekļūt pasaules ranga labāko piecpadsmitniekā, bet ceļazīmes būs iespējams iegūt arī nākamā gada pasaules čempionātā, Kontinentālajā kausā un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu