Latvijas regbija izlase pārspēj Somijas valstsvienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas klasiskā regbija izlase sestdien Rīgā ar uzvaru sāka cīņas Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas otrajā konferencē.

Turnīra pirmajā mačā Latvijas regbisti atjaunotajā Daugavas stadionā ar 24:7 (5:0) pārspēja Somiju.

Mača sākumā Latvijas izlase veica pirmo piezemējumu, kad izcēlās Vigo Valdavs, viņam tobrīd panākot 5:0. Lai arī Somija tiek uzskatīta par krietni vājāku komandu, tā Latvijai sestdien izrādīja cienījamu pretestību. Pirmajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās, to mājiniekiem noslēdzot vien ar 5:0 pārsvaru.

Tiesa, otrajā puslaikā spēles gaita krietni izmainījās, jo jau pirmajā uzbrukumā pēc pārtvertas pretinieku piespēles Latvijas komanda veica vēl vienu piezemējumu, kā arī izmantoja realizācijas sitienu, panākdama jau 12:0. Pēcāk Latvijas regbisti veica vēl divus piezemējumus un tuvojās drošai uzvarai.

Mača izskaņā pie pirmā piezemējuma gan tika arī Somijas izlase, tomēr cīņas likteni tas nemainīja, mājiniekiem gūstot drošu panākumu.

Pēc nedēļas Latvijas regbistus gaida izbraukuma mačs pret Austriju, bet vēl šajā zonā spēlē Dānija un Norvēģija.

Somija gan pirms nedēļas pirmajā šīs zonas mačā ar 22:18 uzvarēja Dāniju.

Latvijas regbija izlase sestdienas spēlei pret Somiju gan gatavojusies tikai vienu nedēļu, jo pirms nedēļas noslēdzās pašmāju čempionāts, kurā otro gadu pēc kārtas triumfēja "Miesnieku" kluba komanda "Stats"/"Ķekava".

Latvijas Regbija federāciju (LRF) šogad pārņēmuši dažādi skandāli, turklāt tajos iesaistīta tika arī klasiskā regbija izlase. LRF prezidents Aivars Pilenieks vēl pagājušajā nedēļā nenoliedza, ka vairākiem spēlētājiem uzaicinājums uz valstsvienību izsūtīts bez komandas galvenā trenera Sergeja Lisko ziņas.

Vēl maijā Latvijas izlase izkrita no Eiropas čempionāta Ziemeļu zonas pirmās konferences, tādējādi jaunajā sezonā tai jāsacenšas ar vājākām izlasēm.

Latvijas izlase pasaules rangā šobrīd ir 59.vietā, kamēr Austrija ir 79.pozīcijā, Dānija atrodama 83.vietā, Norvēģija ir 96.labākā valstsvienība, bet uzreiz aiz tās ir Somija.

Šīs zonas uzvarētāja nākamajā sezonā varēs spēlēs līmeni augstākajā pirmajā konferencē.

Latvijas regbija izlases kandidātu saraksts mačiem pret Somiju un Austriju:

Endrū Marks Šteinbergs ("Blaydon", Anglija), Gatis Purviņš, Kaspars Briedis, Dāvids Bērtiņš, Niks Voitečko, Vigo Valdavs, Janeks Taškāns, Ivo Kapiņš (visi - "Livonia"), Māris Streikišs, Ingus Aivars, Ruslans Kotļevs, Jānis Šveds (visi - "Eži"), Dāvis Pērkons, Emīls Balodis, Elmārs Šefanovskis, Krists Kruskops, Māris Robežnieks, Roberts Ameters, Kārlis Garokalns, Juris Iesalnieks, Ivars Eglis (visi - "Miesnieki"), Krists Kruskops ("Fēnikss"), Roberts Džo Davidsons ("Wharfedale", Anglija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu