Raikonens izcīna uzvaru ASV "Grand Prix"; Hamiltons titulu vēl nenodrošina

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kimi Reikenens
Kimi Reikenens Foto: AP/LETA

"Ferrari" vienības somu pilots Kimi Raikonens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 18.posmā - ASV "Grand Prix" -, kamēr "Mercedes" britu braucējs Lūiss Hamiltons finišēja trešais, ar ko viņam nepietika piektā titula nodrošināšanai.

Lai Hamiltons ar trešo vietu nodrošinātu titulu, viņa sīvākajam konkurentam Sebastjanam Fetelam no "Ferrari" bija jāfinišē septītajā pozīcijā un zemāk, tomēr vācietis izcīnīja ceturto vietu un saglabā teorētiskas cerības uz čempiona godu.

Trīs posmos pilot var tikt pie maksimāli 75 punktiem, bet Hamiltons Fetelu apsteidz par 70 punktiem, līdz ar to britam nākamajā posmā titula nodrošināšanai pietiks ar septīto vietu.

Hamiltons sacensības uzsāka no "pole-position", taču pirmajā aplī par sacensību līderi kļuva Raikonens. Tikmēr otrs Raikonena komandas biedrs Fetels pirmajā aplī pēc sadursmes ar "Red Bull" austrāliešu braucēju Daniela Rikjardo sagriezās un no piektās vietas atkrita uz 15.pozīciju.

Tiesa, jau 18.aplī viņš bija pakāpies uz piekto vietu, bet sacīkšu beigās izrāva ceturto pozīciju.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Raikonens, bet nedaudz vairāk kā sekundi aiz viņa finišēja "Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens, kurš pēdējos apļos sekmīgi aizstāvējās no trešo vietu izcīnījušā Hamiltona. Brits pāris apļus pirms finiša pēc apdzīšanas manevra nedaudz zaudēja trajektoriju un gandrīz izlidoja no trases.

Tikmēr ceturtais finišēja Fetels, kurš priekšpēdējā aplī apdzina Hamiltona komandas biedru Valteri Botasu no Somijas, bet pirmo sešinieku noslēdza vācietis Niko Hilkenbergs no "Renault" vienības.

Savukārt septītais bija spānis Karolss Sainss juniors ("Renault"), astoto vietu ieņēma francūzis Estebans Okons ("Racing Point Force India"), devītais bija dānis Kevins Magnusens ("Haas"), bet kā pēdējais punktos iebrauca meksikānis Serhio Peress ("Racing Point Force India").

Raikonens izcīnīja savu pirmo uzvaru pēdējo 113 sacīkšu laikā. Iepriekšējo reizi viņš uzvaras garšu izbaudīja 2013.gadā, bet kopumā karjeras laikā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena soms kāpis 21 reizi.

Pirms sezonas noslēdzošajiem trim posmiem Hamiltons kopvērtējumā iekrājis 346 punktus, kamēr Fetelam ir 276 punkti, uz trešo vietu ar 221 punktu pakāpies Raikonens, bet ceturtais ar 217 punktiem ir Botass. Piektajā pozīcijā ar 194 punktiem ir Verstapens, kamēr pirmo sešinieku ar 146 punktiem noslēdz Rikjardo.

Konstruktoru kausā līdere ar 563 punktiem ir "Mercedes", kamēr "Ferrari" iekrājusi 497 punktus. Pirmo trijnieku savukārt ar 337 punktiem noslēdz "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu