"Warriors" piedzīvo pirmo zaudējumu jaunajā NBA sezonā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nikola Jokičs (ar bumbu)
Nikola Jokičs (ar bumbu) Foto: Reuters/LETA

Iepriekšējo divu sezonu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Goldensteitas "Warriors" svētdien piedzīvoja pirmo zaudējumu jaunajā sezonā.

"Warriors" izbraukumā ar 98:100 (25:17, 24:30, 21:33, 28:20) piekāpās Denveras "Nuggets" vienībai.

Tikmēr mājiniekiem šī bija trešā uzvara trīs aizvadītajās spēlēs, kas tādējādi ļauj tai ieņemt pirmo vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

"Nuggets" basketbolistiem noslēdzošajā ceturtdaļā izdevās iegūt 11 punktu vadību, bet pusotru minūti līdz pamatlaika beigām tablo vēstīja neizšķirtu 97:97, taču beigās "Warriors" nespēja izmantot savas iespējas, kamēr mājinieki uzvaru nodrošināja ar soda metienu palīdzību.

Denveras komandas sastāvā 28 punktus iemeta Gerijs Heriss, kamēr 23 punktus un 11 atlēkušās bumbas pievienoja Nikola Jokičs.

Savukārt "Warriors" rindās 30 punktus sameta Stefans Karijs, bet Kevins Durants atzīmējās ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

"Mēs neesam tur, kur mums vajadzētu būt," izteicās "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers, kurš piebilda, ka viņa trenētā komanda pašlaik "nešauj no visiem cilindriem".

Citā svētdienas spēlē jau otro zaudējumu piedzīvoja spēcīgā Hjūstonas "Rockets", kas viesos ar 112:115 (24:29, 29:25, 31:39, 28:22) atzina Losandželosas "Clippers" pārākumu.

Pirms šī mača NBA nāca klajā ar paziņojumu, ka pēc kautiņa iepriekšējā spēlē pret Losandželosas "Lakers" uz divām cīņām diskvalificēts "Rockets" līderis Kriss Pols. Savukārt pretinieku nometnē četru maču diskvalifikāciju saņēma Brendons Ingrems, bet trīs - Reidžons Rondo.

Līdz ar to Pols nevarēja piedalīties spēlē pret "Clippers", bet "Rockets" sastāvā ar 31 punktu un 14 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās pagājušās sezonas vērtīgākais basketbolists Džeimss Hārdens, kamēr 23 punkti Klintam Kapelam.

Savukārt "Clippers" labā 23 punktus guva Tobiass Heriss.

Tikmēr pēc traumas pirmo NBA maču šosezon aizvadīja Rasels Vestbruks, kura pārstāvētā Oklahomasitijas "Thunder" savā laukumā ar 120:131 (32:34, 24:34, 34:29, 30:34) piekāpās Sakramento "Kings".

Lai arī komanda piedzīvoja zaudējumu, Vestbruks šajā cīņā izcēlās ar 32 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm. "Thunder" piedzīvojusi zaudējumus visās trijās jaunās sezonas spēlēs.

Vestbrukam vēl septembrī tika veikta ceļgala operācija, kā rezultātā viņam nācās izlaist sezonas sākumu.

"Kings" sastāvā svētdien 26 punktus iemeta Imans Šamperts.

Savukārt bez uzvarām joprojām ir pēdējo četru gadu NBA fināliste Klīvlendas "Cavaliers", kas svētdien savu skatītāju priekšā ar 111:133 (34:24, 26:40, 26:28, 25:41) zaudēja Atlantas "Hawks" basketbolistiem.

Tiesa, "Cavaliers" kritums bija sagaidāms, jo to starpsezonā atstāja viena no līgas lielākajām zvaigznēm Lebrons Džeimss.

Rietumu konferences vadībā ar trim uzvarām trīs spēlēs atrodas "Nuggets", kam ar divām uzvarām divās spēlēs seko Portlendas "Trail Blazers" un Ņūorleānas "Pelicans". Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" ar vienu uzvaru divās cīņās ir tabulas viducī.

Tikmēr Austrumos vadībā ar uzvarām visos trīs mačos atrodas Toronto "Raptors". Tai ar 100% bilanci divās spēlēs seko Milvoki "Bucks" un Detroitas "Pistons". Savukārt Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" un Ņujorkas "Knicks", ko pārstāv pašlaik savainotais Kristaps Porziņģis, trīs spēlēs guvušas pa vienai uzvarai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu