Jēkabs Rēdlihs: Trešajā posmā būs krietni nopietnāki pretinieki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jēkabs Rēdlihs, Artūrs Irbe un Renārs Valters
Jēkabs Rēdlihs, Artūrs Irbe un Renārs Valters Foto: Romāns Kokšarovs

Iepriekšējo divu gadu Latvijas čempione "Kurbads" Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālās kausa izcīņas otrajā kārtā nostartējusi ļoti labi kā komanda, taču nākamajā posmā būs krietni nopietnāki pretinieki, uzskata šīs vienības aizsargs Jēkabs Rēdlihs.

"Kurbads" svētdien savās mājās notikušās Kontinentālā kausa otrās kārtas noslēdzošajā mačā ar 2:1 uzvarēja Latvijā labi zināmā slovāku speciālista Jūliusa Šuplera vadīto Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass" un iekļuva nākamajā kārtā, kas notiks novembrī Francijā.

"Bijām gaidījuši, ka pret "Donbass" būs ļoti grūta spēle. Tas bija ļoti labi, ka bija tāds kārtīgs mačs, kurā varējām pārbaudīt mūsu komandas vērtības un stiprumu," aģentūrai LETA teica 36 gadus vecais Rēdlihs. "Protams, ar sasniegto esam apmierināti, jo esam uzvarējuši turnīru. Lai arī kāda bija spēle pret "Donbass", ir gandarījums par padarīto."

Pirmajos divos turnīra mačos "Kurbads" hokejisti izcīnīja vieglas uzvaras, jo vispirms ar 9:2 sagrāva Islandes klubu Agireiri "Skautafelag", bet pēc tam ar 8:1 apspēlēja Spānijas vienību Sansevastjanas "Txuri Urdin".

"Jau pirms turnīra bijām rēķinājušies, ka tieši spēle pret "Donbass" būs izšķirošā - tam arī gatavojāmies. Protams, katra spēle bija svarīga, bet trešais mačs bija ķirsītis uz putukrējuma. Varētu teikt, ka pirmās divas spēles pret Islandes un Spānijas komandām bija kā laba sagatavošanās cīņai pret "Donbass"," pauda Rēdlihs.

Pieredzējušais aizsargs piebilda, ka "Kurbads" šim turnīram īpaši negatavojās, jo katrā spēlē - vai tas ir virslīgā, vai citur - ir jāparāda savs labākais sniegums.

"Domāju, ļoti labi nospēlējām kā komanda. Protams, kaut kas izdevās un neizdevās, bet kā vienība nospēlējām labi. Tas arī bija iemesls, kāpēc ir uzvara," teica Rēdlihs.

"Kurbads" Kontinentālā kausa turnīra trešajā kārtā novembra vidū sacentīsies vienā grupā ar Kokšetau "Arlan" (Kazahstāna), "Gomeļ" (Baltkrievija) un mājinieci Lionas "Lions" (Francija), ko pārstāv uzbrucēji Martins Lavrovs, Artūrs Mickevičs un Ainārs Podziņš.

"Trešajā posmā jau pretī būs krietni nopietnāki pretinieki. Tas ir skaisti, jo man daudz vairāk patīk spēlēt mačos, kas ir spraigi un kur mēs kā komanda varam augt un pārbaudīt savus spēkus," priecīgs bija Rēdlihs.

Tāpat "Kurbada" aizsargs uzsvēra, ka pagājušās nedēļas nogalē notikušajā turnīrā vietējo līdzjutēju atbalsts ļoti palīdzējis.

Kontinentālā kausa trešās kārtas sekos fināls, kas būs nākamā gada janvārī.

Aizvadītajā sezonā "Kurbads" nesasniedza Dānijā notikušā Kontinentālā kausa izcīņas finālu, izšķirošajā trešās kārtas spēlē zaudējot latviešu vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētajai Lielbritānijas vienībai Šefīldas "Steelers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu