Daugavas stadionā notiks finālcīņa par Latvijas kausu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Riga" un "Ventspils" futbolisti
"Riga" un "Ventspils" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas kausa izcīņa futbolā sasniegusi kulmināciju - trešdien Daugavas stadionā Rīgā notiks finālspēle, kurā spēkosies "Ventspils" un "Riga" komandas.

Mača sākums paredzēts plkst. 20.15 un spēli tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanālā.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 36 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas desmit dažādas vienības.

"Ventspils" futbolisti līdz šim turnīrā uzvarējuši septiņas reizes, kamēr "Riga" komanda ir sava pirmā titula meklējumos.

Ar septiņiem iegūtiem tituliem ventspilnieki pašlaik dala otro vietu kā nopelniem bagātākie turnīra vēsturē. Uzvarot arī trešdien, "Ventspils" pakāpsies jau uz dalītu pirmo vietu, panākot Rīgas "Skonto", kas no 1992. līdz 2012. gadam turnīrā triumfēja astoņas reizes.

Līdz šim pēdējo reizi "Ventspils" sacensībās uzvarēja 2016./2017. gada sezonā, kad arīdzan finālā bija jāsamēro spēki ar "Riga". Finālā kurzemnieki spēlēs desmito reizi vēsturē.

Lai arī Rīgas klubs kausa trofeju nav spējis iegūt, turnīra finālā komanda spēlēs jau trešo reizi pēc kārtas. 2016./2017. gada sezonas izšķirošajā spēlē pēc 2:2 neizšķirta tika zaudēts "Ventspils" komandai 11 metru sitienu sērijā ar 5:6, bet 2017. gada turnīrā ar 0:2 finālā tika atzīts "Liepāja"/"Mogo" vienības pārākums.

Abas komandas šīs sezonas turnīrā iesaistījās no astotdaļfināla barjeras, kurā tās tika pie sarežģītām uzvarām. "Ventspils" pretinieku laukumā ar 2:1 pārspēja 2. līgas komandu "BetLanes", bet "Riga" arī viesos ar 2:0 apspēlēja "Komanda.lv" 1. līgas pārstāvi "Super Nova".

Pēcāk ceturtdaļfinālā tika samēroti spēki ar konkurentiem no Latvijas "SynotTip" futbola virslīgas - rīdzinieki ar 3:1 savā laukumā uzvarēja valsts čempionus Jūrmalas "Spartaks", kamēr ventspilnieki pretinieku laukumā papildlaikā ar 1:0 lika kapitulēt līdzšinējiem trofejas īpašniekiem no Liepājas.

Zīmīgi, ka Ventspils un Liepājas komandas turnīra ceturtdaļfinālā satikās jau ceturto reizi pēc kārtas.

Pusfinālā "Ventspils" savu skatītāju priekšā ar 2:1 uzvarēja RFS komandu, kas šajā turnīrā etapā apstājās trešo reizi pēc kārtas. Savukārt "Riga" fināla norises vietā arīdzan ar 2:1 sarūgtināja "Metta"/Latvijas Universitāte vienību, kas labāko četriniekā bija iekļuvusi pirmoreiz.

Latvijas kauss futbolā
Latvijas kauss futbolā Foto: Evija Trifanova/LETA

Turnīra finālspēle Daugavas stadionā Rīgā norisināsies pirmoreiz kopš 2000. gada. Kopš 2017. gada turnīra uzvarētājiem tiek pasniegta jauna dizaina un identitātes trofeja.

Interesanti, ka "Riga" un "Ventspils" ir arī vadošās komandas šosezon Latvijas "SynotTip" futbola virslīgā. Trīs spēļu kārtas pirms sezonas beigām "Riga" ir līdere ar 59 punktiem, ventspilnieki atpaliek par 6 punktiem, bet vēl par 1 punktu mazāk ir RFS futbolistiem.

Turklāt jau svētdien "Riga" komanda savā laukumā virslīgas mačā uzņems "Ventspils" futbolistus. Uzvaras gadījumā rīdzinieki nodrošinās savu pirmo Latvijas čempionu titulu. Ja pirms tam svētdien RFS neuzvarēs spēli izbraukumā pret pašreizējo čempioni Jūrmalas "Spartaks", tad titula nodrošināšanai "Riga" vienībai pietiks arī ar neizšķirtu mačā pret ventspilniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu