Zībarts: Kurskas "Dinamo" ir kā pasaules izlase

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts (centrā) ar komandu
"TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts (centrā) ar komandu Foto: Ieva Leiniša/LETA

Krievijas sieviešu basketbola komanda Kurskas "Dinamo" ir kā pasaules izlase, pirms Latvijas vienības "TTT Rīga" atgriešanās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīrā uzskata rīdzinieču galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

"TTT Rīga" trešdien atgriezīsies Eirolīgas pamatsacensībās, B grupas mačā uzņemot Kurskas "Dinamo", kuras treneru kolektīvā savulaik strādājis tieši Zībarts.

"Kurskas "Dinamo" ir kā pasaules izlase. Sastāvā ir piecas Eiropas čempiones - spānietes Marta Sargaja un Anna Krusa, serbiete Sonja Petroviča, krievietes Aļona Kirilova un Tatjana Vidmera. Divas Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempiones Brīena Stjuarta un Krusa, kā arī Pasaules kausa MVP un čempione Stjuarta, Pasaules kausa bronzas īpašnieces Sargaja un Krusa," sarunā ar Rīgas kluba preses dienestu uzskaitīja Zībarts.

"Treneris Lukass Mondelo pirmajā Krievijas čempionāta spēlē atļāva Stjuartai rīcības brīvību - visa spēle tika veidota caur viņu. Bumba tika izspēlēta gan iekšā, gan ārā - viņa met tuvos un tālos metienus, izmanto iespējas soda laukumā. Mūsu priekšrocība ir tā, ka esam nedaudz saspēlētāka komanda, pilnā sastāvā aizvadījām divas saspringtas spēles pret Venēcijas komandu," turpināja "TTT Rīga" treneris.

"Mondelo patīk komandā veidot pozitīvu gaisotni - pajokot, dot dāvanas par uzvarām konkursos, rūpēties, lai spēlētājas visu laiku būtu labā garastāvoklī. Trenerim ir daudz ideju, kuras nav atstrādātas treniņos. Parāda sadarbību uz dēlīša, ja ir laba, meistarīga izpildītāja, tas strādā," atklāja Zībarts.

Mondelo esot iesaukts par alķīmiķi, jo šim speciālistam ir standarta kombinācijas, taču labākajām spēlētājām atļauts veikt nestandarta darbības.

Kurskas klubs dibināts 1994.gadā, bet pēdējo četru gadu laikā tas trīs reizes spēlējis Eirolīgas finālčetrinieka sacensībās.

"TTT Rīga" oktobrī pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriezās Eirolīgas pamatturnīrā, jo kvalifikācijā divu maču summā pārspēja Anetes Šteinbergas pārstāvēto Itālijas klubu Venēcijas "Umana Reyer".

"TTT Rīga" regulāro sezonu aizvadīs Eirolīgas B grupā, sacenšoties pret Kurskas "Dinamo" (Krievija), Stambulas "Fenerbahce", Stambulas "Hatay" (abas - Turcija), Aijas Putniņas pārstāvēto Salamankas "Perfumerias Avenida" (Spānija), Šopronas "Uniqa" (Ungārija), "Flammes Carolo" (Francija) un Pirejas "Olympiakos" (Grieķija).

Latvijas komandas mērķis ir iekļūt labāko sešiniekā starp grupas astoņām komandām. Labākās četras vienības cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eurokausa ceturtdaļfinālā.

"TTT Rīga" Eirolīgā iepriekšējo reizi spēlēja no 2007. līdz 2011. gadam. Nevienā no četrām sezonām Latvijas komandai neizdevās izkļūt no apakšgrupas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu