Latvijas hokeja klubu izlases treneris Kuļibaba: Klubu izlases projekts ir ļoti interesents

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valērijs Kuļibaba
Valērijs Kuļibaba Foto: Romāns Kokšarovs

No 8. līdz 11. novembrim Lietuvā, Viļņā, startēs “Turkish Airlines Baltic Challenge Cup”, kur piedalīsies sešas izlases. Latvijas komandu vadīs Valērijs Kuļibaba, kurš uzskata, ka klubu izlases projekts ir ļoti interesents. 

"Manuprāt, arī pērnās sezonas turnīri bija gana aizraujoši," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) atzina Kuļibaba. "Uz katru no posmiem mums izdevās izveidot pavisam atšķirīgas izlases. Ļoti interesantas spēles bija arī ar Zviedrijas 1. līgas komandām, kur mēs varējām novērtēt un salīdzināt Latvijas augstākās līgas čempionātu ar zviedru hokeju."

Cīņā par “Turkish Airlines Baltic Challenge Cup” šosezon spēkosies divas klubu izlases – Latvija un Baltkrievija, kā arī četras nacionālās valstsvienības no Lietuvas, Igaunijas, Japānas, Rumānijas.

"Uzskatu, ka klubu izlases projekts ir ļoti interesents. Puišiem ir izdevība uzspēlēt ar komandām, ar kurām, iespējams, mēs nekad nesacenstos. Tagad mēs iepazīsimies ar Japānas un Rumānijas valstsvienībām. Centīsimies sevi apliecināt, jo šie mači ir arī laba iespēja Latvijas klubu izlases puišiem spert savā karjerā soli augšup. Labs piemērs ir Roberts Mamčičs, kurš piedalījās šajos posmos un tagad spēlē Rīgas "Dinamo" komandā," sacīja Kuļibaba.

"Es vienmēr dodos pēc uzvaras. Tāds būs mans mērķis ar Latvijas klubu izlasi arī šajā turnīrā. Bez rezultātiem un uzvarām mani interesē arī pats hokejs. Ļoti vēlos novērtēt, kādā līmenī spēlēs Rumānijas izlase. Pēdējās sezonās uz šīs valsts čempionātu dodas pieredzējušie Krievijas veterāni, kuri iepriekš ilgus gadus spēlējuši KHL un Krievijas izlasē," stāstīja Latvijas klubu izlases galvenais treneris.

"Palūkojieties, kāda izvēle mums šogad ir Latvijas čempionātā," norādīja Kuļibaba. "Runājot par sastāva izvēli, uzmanību mēs pievērsīsim gados jauniem spēlētājiem, jo viņiem tas nākotnē varētu palīdzēt vairāk atvērties. Neaizmirsīsim arī par spēlētājiem, kuri sevi lieliski parādījuši OHL čempionātā. Ja runājam atklāti, Latvijas čempionāta līmenis ir krietni audzis. Katra spēle šobrīd norisinās kā uz nažiem. Līdz ar to tas atvieglo manu darbu – izvēlēties spēlētājus klubu izlasei. Esmu ļoti priecīgs."

Visas turnīra dalībnieces tiks sadalītas divās apakšgrupās, kur katra komanda izspēlēs ar katru. A grupā spēkosies Lietuva, Japāna un Baltkrievija, bet B apakšgrupā cīnīsies Latvija, Igaunija un Rumānija. Ieņemot attiecīgas vietas savās grupās, komandas aizvadīs spēles par 5., 3., un 1. pozīciju Baltijas kausa izcīņā.

Pērn "Baltic Challenge Cup" tika aizvadīts trīs posmos – Tallinā, Klaipēdā un Valmierā/Rīgā, kur piedalījās Latvija, Igaunija un Lietuva, kā arī viena mājinieku pieaicināta komanda.

Latvijas klubu izlase uzvarēja visos trijos "Baltic Challenge posmos", pārliecinoši dominējot kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu