"VEF Rīga" pārliecinoši tiek galā ar "Betsafe"/"Jūrmalas" basketbolistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"VEF Rīga" komanda
"VEF Rīga" komanda Foto: vefriga.com

Pagājušās sezonas valsts vicečempione "VEF Rīga" trešdien OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar 96:73 (23:18, 29:17, 22:22, 22:16) uzvarēja "Betsafe"/"Jūrmala" vienību.

(Papildināta no 9.rindkopas.)

"VEF Rīga" sastāvā 19 punktus iemeta Artūrs Ausējs, bet pa 13 punktiem pievienoja Kristaps Janičenoks un Roberts Stumbris. Savukārt jūrmalniekiem 14 punkti Kristapam Medisam, bet desmit - Kristapam Pļavniekam.

Kaut cik līdzvērtīgi starp abām komandām aizritēja tikai pirmā ceturtdaļa, tās laikā jūrmalniekiem iegūstot arī dažu punktu pārsvaru. Tiesa, pirmā ceturkšņa beigās iniciatīva pārgāja "VEF Rīga" pusē, šai vienībai pakāpeniski veicot atrāvienu un pirmo puslaiku noslēdzot ar pārliecinošu vadību - 52:35.

Mača otrajā pusē rīdzinieku pārsvars pārsniedza arī 20 punktus, noslēgumā viņiem izcīnot drošu uzvaru.

"VEF Rīga" sastāvā šajā mačā debitēja jaunieguvums, amerikāņu saspēles vadītājs Džebrils Durems, kurš 22 minūtēs iemeta piecus punktus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Jūrmalnieki iepriekšējā spēlē sestdien viesos ar rezultātu 103:77 apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību. Tikmēr "VEF Rīga" tajā pašā dienā VTB Vienotās līgas ietvaros izbraukumā ar rezultātu 63:92 kapitulēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" vienībai, šajā turnīrā ciešot trešo zaudējumu šosezon trešajā spēlē.

Šonedēļ "VEF Rīga" papildināja sastāvu ar Duremu, bet līgums tika lauzts ar viņa tautieti Ostinu Lūku.

Abas komandas iepriekšējā sezonā tikās Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijā, kurā ar 3-0 uzvarēja rīdzinieki. Pēc tam medaļu cīņās "VEF Rīga" finālsērijā ar 2-4 piekāpās "Ventspilij", bet "Jūrmala" bronzas dueļos ar 3-0 pārspēja "Ogri".

Vēl trešdien Igaunijas čempione un turnīra līdere Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar 79:72 (18:20, 24:19, 17:14, 20:19) pārspēja Tallinas TLU/"Kalev".

Turnīra kopvērtējuma ar septiņām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir "Kalev"/Cramo", kam ar pieciem panākumiem sešās cīņās seko "Ventspils". Trešā ar četrām uzvarām piecos mačos tagad ir "VEF Rīga", bet ceturtā ar trim uzvarām četros mačos ir "Tartu Universitāte". Savukārt pirmo piecinieku ar četriem panākumiem sešās spēlēs noslēdz TLU/"Kalev".

Tālāk ar trim uzvarām piecās spēlēs seko "Betsafe"/"Jūrmala" un "Ogre". "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", Tallinas "TalTech" un Raplas "Avis Utilitas" guvušas pa divām uzvarām piecās cīņās, bet viena uzvara trīs spēlēs ir 11.vietā esošajai "Latvijas Universitātei", kamēr Pērnavas "Sadam" guvusi divus panākumus sešās cīņās. Tālāk ar vienu uzvaru ir "Liepāja" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", bet tabulu ar zaudējumiem visās piecās spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu