Plīškova un Svitoļina sasniedz sezonas noslēguma turnīra pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jeļina Svitoļina
Jeļina Svitoļina Foto: Reuters/LETA

Čehijas tenisiste Karolīna Plīškova un ukrainiete Jeļina Svitoļina ceturtdien sasniedza Singapūrā notiekošā WTA sezonas noslēguma turnīra jeb "WTA Finals" pusfinālu.

Pasaules ranga astotās vietas īpašniece Plīškova Baltās grupas trešās kārtas mačā ar 6-3, 6-4 pārspēja savu tautieti Petru Kvitovu, kura ir planētas piektā rakete, tādējādi nodrošinot iekļūšanu pusfinālā.

Zīmīgi, ka pirms tam Plīškova vēl ne reizi iepriekšējās trīs cīņās nebija izcīnījusi uzvaru pret Kvitovu. Viņa pie šāda sasnieguma tikusi otro gadu pēc kārtas.

Savukārt otrā Baltās grupas spēlē ceturtdien Svitoļina izglābās pēc zaudēta pirmā seta un ar 5-7, 7-5, 6-3 apspēlēja Dānijas pārstāvi Karolīnu Vozņacku.

Līdz ar to Vozņackai nebūs iespējas cīnīties par titula aizstāvēšanu; viņa par šā turnīra čempioni kļuva pērn. Zīmīgi, ka pagājušajā gadā abas tenisistes arī bija vienā grupā, taču toreiz Vozņacka guva pārliecinošu panākumu ar 6-2, 6-0, Svitoļinai neizkļūstot no apakšgrupas.

Svitoļina izcīnīja uzvaras visās trīs grupas spēlēs, kamēr Plīškova ar diviem panākumiem bija otrā. Tikmēr trešajā vietā ar divām neveiksmēm ierindojās Vozņacka, bet ceturto vietu ieņēma Kvitova, kura zaudēja visās cīņās.

Savukārt Sarkanajā grupā pēc divām kārtām divas uzvaras guvusi amerikāņu tenisiste Sloeina Stīvensa, kamēr pa vienai uzvarai ir Kiki Bertensai no Nīderlandes un Vācijas pārstāvei Angelikai Kerberei. Visbeidzot zaudējumus abās spēlēs piedzīvojusi japāniete Naomi Osaka.

Piektdien noslēdzošos grupu turnīra mačus aizvadīs Osaka un Bertensa, kā arī Kerbere un Stīvensa.

Grupu pirmo divu vietu ieguvējas izcīnīs iespēju sacensties pusfinālā.

Sezonas noslēguma turnīrā nepiedalās planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas, kura dziedē muguras savainojumu. Otrās rezervistes statusā ir Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, bet viņas spēlēšana turnīrā ir mazticama.

Sevastova gan apstiprinājusi dalību sezonas otrajā svarīgākajā noslēguma turnīrā "WTA Elite Trophy", kas nākamnedēļ notiks Ķīnā.

Pērn Aļona Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura piedalījusies WTA sezonas noslēguma sacensībās. Tajā ierasti sacenšas sezonas astoņas labākās spēlētājas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu