Latvijas futbolā ir ko redzēt

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Deniss Rakels (no kreisās) un Vadims Žuļevs
Deniss Rakels (no kreisās) un Vadims Žuļevs Foto: Zane Bitere/LETA

Straujiem soļiem tuvojas Latvijas futbola Virslīgas sezonas noslēgums, kas nozīmē ne tikai beigas, bet arī kaut kā jauna sākumu. Pirms ziņu portālus pārņem raksti par Virslīgas jauno ģenerālsponsoru vai Verpakovska pāreju uz RFS, pievērsīsim uzmanību svarīgākajam – cīņām uz laukuma. Aicinājām Latvijas lielākā sporta totalizatora Optibet vadītāju Daini Niedru dalīties ar viedokli par to, kas gaidāms pēdējos futbola mačos un kam vērts sekot līdzi.

Katrai no astoņām Virslīgas komandām ir palikušas vien trīs spēles, kurās demonstrēt savu meistarību un pierādīt pārākumu pār pretinieku, taču būsim reāli, uz zeltu pretendē tikai trīs komandas – Riga FC, FK Ventspils un Rīgas Futbola Skola (RFS). Jau šo svētdien laukumā par uzvaru cīnīsies divi no trīs līderiem – Riga FC un FK Ventspils.

Abas komandas tikās trešdien notikušajā Latvijas Kausa izcīņā, kur Riga FC pēcspēles sitienos izrāva uzvaru.

Pastāv liela iespējamība, ka svētdienas spēle Rīgas klubam atnesīs zelta medaļas, tomēr, ja uzvaru gūs ventspilnieki, mūs gaida intriga par finālu. Lai nu kā, Riga FC varbūtību izcīnīt šīs sezonas čempiona titulu vērtēju ar 99%.

Sīva cīņa gaidāma arī par otro vietu, kad, visticamāk, cīnīsies FK Ventspils un RFS. Futbola Virslīgas kopvērtējumā FK Ventspils trīs kārtas pirms sezonas beigām ar 53 punktiem 25 spēlēs ir otrajā pozīcijā, kamēr RFS atpaliek tikai par punktu, ar 52 punktiem ierindojoties trešajā pozīcijā. Lai arī komandu sniegums sezonas laikā ir bijis līdzīgs, FK Ventspils iespējamība braukt mājās ar sudraba medaļām vērtējama ar 99%, un ar 99% pārliecību varu apgalvot, ka RFS iegūs godpilno trešo vietu.

Vai RFS sniegums laukumā ietekmēs Māra Verpakovska lēmumu par iestāšanos kluba ģenerāldirektora amatā? To uzzināsim tikai pēc sezonas beigām. Pagaidām sekojam līdzi 4. novembra spēlei, lai redzētu, vai mūsu bukmeikeru prognozes piepildās.

Spraigu spēli par tik ļoti nozīmīgo ceturto vietu turnīra tabulā aizvadīs FK Liepāja/Mogo un Latvijas divkārtējais čempions Jūrmalas "Spartaks". Abu komandu nākamo trīs spēļu rezultāti noteiks, kura pievienosies Eirokausiem. Pašreizējā Virslīgas kopvērtējuma tabulā abām komandām ir tikai viena punkta starpība, ceturtajā vietā ierindojoties FK Liepāja/Mogo. Bet, kā latviešu tautas gudrība māca: "Nesaki "hop", pirms neesi pārlēcis" - abām priekšā vēl trīs iespējas izcīnīt uzvaru un savu vietu Eirokausā.

Futbols ir komandas sporta veids, un labu komandu veido talantīgi un spējīgi individuāļi. Ir tikai loģiski, ka lielākās izredzes kļūt par šīs sezonas rezultatīvāko vārtu guvēju ir kādam no TOP 3 komandu pārstāvjiem. Es redzu trīs iespējamos uzvarētājus šajā nominācijā - Maksym Marušic (RFS), Darko Lemajič (Riga FC) vai Tosins Aijeguns (FK Ventspils).

Jāpiebilst gan, ka visus manis nosauktos futbolistus rezultativitātē ir pārspējis talantīgais Nigērijas uzbrucējs Adeleke Akinola Akinyemi, kas sezonas vidū skandalozi pameta FK Ventspils. Aizvadot komandas sastāvā tikai pusi sezonas, Adeleke ir guvis 13 vārtus – tas ir tikpat, cik Maksym Marušic (RFS) sezonas laikā līdz šim brīdim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu