Uščins: Par spīti zaudējumam pret Slovēniju, aizvadījām kvalitatīvu spēli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Handbola izlases galvenais treneris Armands Uščins
Latvijas Handbola izlases galvenais treneris Armands Uščins Foto: Paula Čurkste/LETA

Par spīti zaudējumam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pret Slovēnijas izlasi, Latvijas vīriešu handbola valstsvienība aizvadīja kvalitatīvu spēli, uzskata komandas galvenais treneris Armands Uščins.

Latvijas valstsvienība kvalifikācijas pirmajā mačā trešdien izbraukumā ar 21:27 piekāpās Slovēnijai, kas pērn pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas.

"Spēle bija laba. Arī mums šī bija kvalitatīva cīņa. Pirmajā puslaikā vāji nospēlējām otro daļu, neiemetām vārtus vairākos būtiskos momentos. Domāju, tas arī spēlē bija lūzuma punkts. Otro puslaiku spējām uzvarēt. Ir lietas, pie kurām jāpiestrādā līdz svētdienas spēlei ar Nīderlandi, taču kopumā nospēlējām kvalitatīvi," Latvijas Handbola federācija (LHF) citē Uščina teikto.

"Pierādījām, ka varam cīnīties ar "top" komandām. Bija labs cīņasspars, vārtsargs pavilka, labi spēlējām aizsardzībā. Ir nianses, par kurām jāpadomā, bet aizsardzība pret tādu komandu kā Slovēnija bija laba. Uzbrukumā nebija metienu no malām, ātrajos neaizskrējām, bet kopā esam īsu brīdi, pāris treniņi tikai, taču vēlēšanās bija ļoti liela," apmierināts bija Uščins.

Latvijas izlases stūrmanis uzsvēra, ka neviens neesot priecīgs par zaudējumu, taču komanda ieguvusi pārliecību, ka var cīnīties ar Slovēniju.

"Visi spēlētāji pēc spēles jūtas labi. Ir nogurums, bet līdz svētdienai paspēsim atjaunoties un būsim gatavi spēlei. Ļoti svarīgs būs skatītāju atbalsts. Savu līdzjutēju priekšā vienmēr ir patīkami spēlēt. Ceru, ka skatītāji ar savu skaļu atbalstu palīdzēs mums un traucēs pretiniekiem," izteicās Uščins.

Nākamajā mačā Latvijas komanda Valmierā uzņems Nīderlandi.

Tikmēr Latvijas izlases handbolists Māris Veršakovs arī uzsvēra, ka mačs pret Slovēniju veicinājis pārliecību.

"Spēlei nebija ne vainas. Ilgi nebijām tikušies, aizvadījām divus treniņus. Pirmajā puslaikā bija vairākas kļūdas, bet izdevās uzvarēt spēles otro puslaiku. Kopumā ir redzams, ka komandai ir, kur pielikt. Varam spēlēt labāk gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Prieks, ka bija vairāki nogriežņi spēlē, kad darbojāmies tiešām augstā līmenī," arī apmierināts bija Veršakovs.

"Esam priecīgi par to, ka vismaz puslaiku spējām uzvarēt pret tādu izlasi kā Slovēnija. Tas palīdzēs gatavoties svētdienas spēlei pret Nīderlandi. Visiem pierādījām, ka varam cīnīties ar spēcīgām izlasēm. Arī tie spēlētāji, kas nāca no rezervistu soliņa, spēli nesabojāja. Visi handbolisti ieguva pārliecību par saviem spēkiem. Jā, bija atsevišķi momenti, par kuriem jāpadomā pēc spēles, bet visu laiku bija sajūta, ka esam blakus un nekur viņus nelaižam," teica Veršakovs, kurš mačā pret Slovēniju ar sešiem vārtiem bija rezultatīvākais valstsvienības sastāvā.

Veršakovs uzskata, ka svētdien mačā pret Nīderlandi palīdzēs mājas sienas.

"Reizēs, kad liekas, ka ir liels nogurums, bet jūti skatītāju atbalstu, ir daudz vieglāk. Tas nogurums it kā vienkārši pazūd. Zinām savu mērķi. Esam visi ar domām par uzvaru un saprotam, ka spēle pret Nīderlandi var būt ļoti izšķiroša. Mums nav kur atkāpties un nemaz nedomājam to darīt. Ir tikai viena doma - uzvarēt," kaujiniecisks bija Veršakovs.

Vēl šajā apakšgrupā spēlē Igaunija.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 valstu izlases, kas tika ielozētas astoņās grupās pa četrām komandām katrā. Šis kvalifikācijas turnīrs ir plašākais, kāds jebkad noticis. Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Eiropas čempionāta finālturnīram jau kvalificējušās tā organizatores Zviedrija, Austrija un Norvēģija, kā arī esošā Eiropas čempione Spānija. 2020.gadā Eiropas čempionātā pirmoreiz piedalīsies 24 valstu izlases (iepriekš - 16). Eiropas čempionāta finālturnīrs norisināsies no 2020.gada 10. līdz 26.janvārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu