De Kolo kļuvis par ULEB Eirolīgas ceturtās kārtas vērtīgāko spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nando de Kolo
Nando de Kolo Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas basketbola kluba Maskavas CSKA franču aizsargs Nando de Kolo kļuvis par ULEB Eirolīgas ceturtās kārtas vērtīgāko spēlētāju, vēsta turnīra rīkotāji.

CSKA piektdien viesos ar rezultātu 106:91 pārspēja Anžeja Pasečņika pārstāvēto Spānijas vienību Grankanārijas "Herbalife", bet de Kolo šajā mačā iekrāja 27 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija labākais rezultāts no uzvaru izcīnījušo komandu basketbolistiem.

Francūzis šajā duelī guva 22 punktus, iemetot piecus no sešiem divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica sešas rezultatīvas piespēles, pārtvēra četras bumbas (atkārtots karjeras rekords) un izprovocēja četras piezīmes.

De Kolo pie Eirolīgas kārtas vērtīgākā spēlētāja goda ticis 13.reizi karjerā.

Vislabāko individuālo rezultātu, 36 efektivitātes koeficienta punktus, ceturtajā kārtā sasniedza Turcijas kluba Stambulas "Fenerbahce" čehu centra spēlētājs Jans Veselijs, taču viņa pārstāvētā vienība cieta zaudējumu, ar rezultātu 83:89 piekāpjoties citai Stambulas komandai "Anadolu Efes". Veselijs šajā duelī guva 24 punktus, realizēdams desmit no 12 divpunktu metieniem, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un veica septiņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt 32 efektivitātes koeficienta punktus iekrāja Krievijas komandas Maskavas apgabala "Himki" amerikāņu spēka uzbrucējs Džordans Mikijs, bet viņa pārstāvētā vienība viesos ar rezultātu 80:81 atzina Daira Bertāna pārstāvētās Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" pārākumu. Mikijam šajā duelī 26 punkti, realizēti 12 no 15 divpunktu metieniem, septiņas atlēkušās bumbas un četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Vairāk par de Kolo aizvadītajā kārtā iekrāja arī Spānijas komandas Vitorijas "Kirolbet Baskonia" gruzīnu spēka uzbrucējs Tornike Šengelija (29 efektivitātes koeficienta punkti) un Izraēlas kluba Telavivas "Maccabi FOX" amerikāņu aizsargs Deandrē Keins (28), taču viņu pārstāvētas vienības cieta zaudējumus.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu