Svitoļina triumfē prestižajā "WTA Finals" turnīrā Singapūrā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jeļina Svitoļina
Jeļina Svitoļina Foto: AP/LETA

Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina svētdien triumfēja WTA sezonas noslēguma turnīra jeb "WTA Finals" noslēdzošajā mačā.

Pasaules rangā septītajā vietā esošā Svitoļina ar 3-6, 6-2, 6-2 apspēlēja WTA ranga sestās vietas īpašnieci Sloeinu Stīvensu no ASV.

Svitoļinai šī bija nozīmīgākā karjeras uzvara, kas viņai gadu ļaus noslēgt ceturtajā vietā rangā. Savas karjeras laikā viņa ne reizi nav uzvarējusi kādā no "Grand Slam" turnīriem, taču pirmo reizi izcīnīja panākumu sezonas noslēguma sacensībās.

Lai arī pirmajā setā ukrainiete cieta neveiksmi, viņa guva pārliecinošus panākumus nākamajos divos setos, kas ļāva izcīnīt uzvaru. Svitoļina katrā setā pa reizei tika nobreikota, kamēr Stīvensa savu servi zaudēja sešas reizes.

Pusfinālā Svitoļina ar rezultātu 7-5, 6-7 (5:7), 6-4 pārspēja nīderlandieti Kiki Bertensu, kura reitingā ir devītajā pozīcijā.

Kamēr Stīvensa ar rezultātu 0-6, 6-4, 6-1 uzvarēja čehieti Karolīnu Plīškovu, kura WTA rangā ieņem astoto vietu.

Svitoļina kļuvusi par pirmo Ukrainas tenisisti, kas sasniegusi sezonas noslēguma turnīra finālu.

Pēdējo 16 gadu laikā no ASV tenisistēm WTA sezonas noslēguma turnīrā bija spēlējušas tikai māsas Serēna un Venera Viljamsa, bet tagad pie šīs iespējas tika arī Stīvensa. 2001.gadā par trofeju cīnījās Lindseja Devenporta.

Zīmīgi, ka pusfinālā iekļuva četras tenisistes, kuras bija izliktas ar zemākajiem numuriem.

Apakšgrupu turnīrā apstājās vāciete Angelika Kerbere, dāniete Karolīna Vozņacka, japāniete Naomi Osaka un čehiete Petra Kvitova.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Vozņacka, kura finālmačā pārspēja amerikānieti Venusu Viljamsu.

Sezonas noslēguma turnīrā nepiedalās planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas, kura dziedē muguras savainojumu. Otrās rezervistes statusā bija Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova.

Sevastova gan apstiprinājusi dalību sezonas otrajā svarīgākajā noslēguma turnīrā "WTA Elite Trophy", kas nākamnedēļ notiks Ķīnā.

Pērn Aļona Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura piedalījusies WTA sezonas noslēguma sacensībās. Tajā ierasti sacenšas sezonas astoņas labākās spēlētājas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu