Sprādzienā cietušo Vīksni, palīdzot nostāties uz kājām, pieturējuši pieci cilvēki

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvids Vīksne
Dāvids Vīksne Foto: LETA

Gāzes sprādzienā Siguldas pagastā cietušais basketbolists Dāvids Vīksne 30 dienas pavadīja slimnīcā, ārstējoties no ādas un iekšējiem apdegumiem. Sākotnējā informācija par viņa veselības stāvokli bija baisa. Bet jau pirms vairāk nekā mēneša Latvijas U-18 izlases dalībnieks atsācis treniņus un pēc Jaunā gada varētu būt optimālā sportiskajā formā. 

"Basketbolu viņš varētu spēlēt jau tagad, nekādi kustību ierobežojumi nepastāv," žurnālā "Sporta Avīze" citēts fizioterapeits Ēriks Visockis. "Taču jāņem vērā, ka basketbols ir kontakta sporta veids, bet viņa āda joprojām ir jutīga. Domāju, ka līdz gada beigām viņš jau sāks spēlēt, bet optimālo kondīciju sasniegs jaunā gada sākumā."

Sākotnēji izskanēja informācija, ka Vīksnem ir ap 75% ādas apdegumu, bet tika konstatēti 45-50 procenti, inhalācijas trauma jeb elpošanas ceļu apdegums un kontūzija. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dāvids (@davids_viksne) on

Dāvidam vairākas nedēļas katra kustība sagādāja sāpes, viņš pats nevarēja paēst. Kad Vīksnem bija jāmēģina nostāties kājās, viņu pieturēja pieci cilvēki. Staigāt bija jāmācās gluži vai no jauna. Katrs solis prasīja piepūli, bet āda ceļa aizmugurējā daļā neaprakstāmi sāpēja, galvā metās reiboņi, raksta "Sporta Avīze". 

Jau tagad Dāvids ir atguvis 95 procentus no tās muskulatūras, kas viņam bija pirms 8. augusta vakara, kad notika gāzes sprādziens. 

Slimnīcā Dāvidu regulāri apmeklējis arī Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis. Šī komanda šovasar Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļas, tādējādi sasniedzot labāko rezultātu šā vecuma izlašu vēsturē. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu