Brieža treneris Šiholajs: Rēķināmies, ka vajadzēs aizvadīt 12 raundus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas boksera Maira Brieža treneri Dmitrijs Šiholajs (no kreisās) un Viktors Jaroščuks
Latvijas boksera Maira Brieža treneri Dmitrijs Šiholajs (no kreisās) un Viktors Jaroščuks Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis ir ļoti labi sastrādājies ar savu komandu, sarunā ar žurnālistiem pauda treneris Dmitrijs Šiholajs, kurš ar sportistu sāka darbu šā gada pirmajos mēnešos un nākamajā cīņā paredz 12 raundu dueli.

Briedis 10.novembrī Čikāgā Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara ceturtdaļfināla cīņā spēkosies ar Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans.

"Sagatavošanās process ritēja labi un veicām lielu darba apjomu, nebija arī nekādu traumu. Mairim bija seši sparinga partneri - divi briti, kā arī pa vienam polim, ukrainim, latvietim (Ričardam Bolotņikam) un nīderlandietim. Ir izstrādāts cīņas plāns un rēķināmies, ka vajadzēs aizvadīt visus 12 raundus," stāstīja Šiholajs.

Patlaban 33 gadus vecais Briedis 25 cīņās guvis 24 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Iepriekšējo dueli latvietis aizvadīja jūlijā, pārliecinoši pēc punktiem uzvarot francūzi Brandonu Delorjē.

Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Edijs Pālens/LETA

"Iepriekšējā cīņa gluži neritēja tā, kā mēs vēlējāmies," teica Šiholajs, uzsverot, ka duelim ar Gevoru gatavojas nopietni. "Katrs pretinieks ir nopietns, boksā nekas nav viegli. Nevarētu teikt, ka viņš ir ļoti stiprs vai vājš, taču tik un tā gatavojamies 12 raundiem."

Brieža komandai pievienojies pašmāju treneris Viktors Jaroščuks, kurš boksā ir vairāk nekā 40 gadus.

"Esam ļoti labi sastrādājušies, saprotam viens otru no pusvārda. Komandā ir laba saskaņa, nav nekādu domstarpību. Pēc iepriekšējās cīņas secināju, ka nedaudz pietrūka trenera autoritātes, ar ko esmu ticis galā. Nav psiholoģiskā diskomforta, ir labs noskaņojums. Motivēts bokseris ir faktors, kas ļoti labi palīdz sagatavošanās periodā," stāstīja Šiholajs, atklājot, ka šajā sagatavošanās posmā ir uzlabota boksera kāju darbība.

Tikmēr Jaroščuks pauda gandarījumu, ka pievienojies Brieža komandai.

"Komanda ir ļoti laba, interesanti strādāt šādā kolektīvā. Viss plāns tika izpildīts un bija ļoti labs sagatavošanās posms. Brauksim uz ASV un cerēsim, ka viss būs kārtībā. Mairis ir gatavs cīņai," apgalvoja Jaroščuks.

Briedis rītdien dosies uz ASV, kur vairs nebūs sparinga un treniņu ar lielām slodzēm.

"Cīņai gatavosimies taktiski un tehniski, izmantosim visu, kas galvā. Mairis prot mācīties un klausīt. Viņš ļoti vēlas izmainīt savu cīņas stilu, varbūt arī duelī to redzēsim," pauda Jaroščuks.

Gatavojoties cīņai, Briedis treniņus Latvijā aizvada pēc Čikāgas laika.

"Treniņu un režīmu veidojām aptuveni pēc Čikāgas laika. Mēģinājām pielāgoties citai laika joslai. Mairis pārsteidz ar to, ka ir ļoti labs sportists un grib strādāt. Ar viņu prieks strādāt, ir ļoti interesanti. Ceru, ka viss būs kārtībā," secināja Jaroščuks.

Iepriekš briedis strādāja kopā ar treneri Sandi Kleinu, kurš šajā sagatavošanās posmā nepiedalījās. Kā atklāja boksera pārstāvis Raimonds Zeps, Kleinam ir jauni izaicinājumi trenera karjerā.

Pašlaik 27 gadus vecais armēņu izcelsmes bokseris Gevors karjeras laikā 24 cīņās izcīnījis 23 uzvaras, desmit no tām gūstot ar nokautu. Gevors iepriekšējo cīņu aizvadīja pērnā gada septembrī, kad uzvarēja amerikāni Aizeju Tomasu.

Abi bokseri sacentīsies pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem). Briedis šajā svara kategorijā Pasaules boksa supersērijā izlikts ar pirmo numuru. Ja iepriekšējā sezonā izsētie bokseri varēja paši izvēlēties sev pretiniekus no pārējiem dalībniekiem, tad šoreiz supersērijas rīkotāji paši izlēma ceturtdaļfināla pārus. Šāda turnīra sistēma panākta, vienojoties ar četrām vadošajām boksa organizācijām.

Briedis pagājušās sezonas supersērijas turnīrā pusfinālā piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, kurš pēc tam kļuva par sacensību čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu