"Spurs" pavasarī iemūžinās savas leģendas Džinobili numuru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Manu Džinobili
Manu Džinobili Foto: AP/LETA

Latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Sanantonio "Spurs" nākamā gada martā iemūžinās savas leģendas Manu Džinobili numuru.

Svinīgā 20.numura iemūžināšanas ceremonija notiks nākamā gada 28.martā, kad "Spurs" uzņems Klīvlendas "Cavaliers".

Līdz ar to Džinobili kļūs par devīto basketbolistu "Spurs" vēsturē, kura numurs ticis iemūžināts.

Pašlaik 41 gadu vecais Džinobili ar "Spurs" četras reizes kļuva par NBA čempionu, bet šā gada augustā argentīnietis nolēma likt punktu spēlētāja karjerai.

Džinobili "Spurs" vienību pārstāvēja kopš 2002.gada, turklāt tā bija vienīgā NBA komanda, kuras sastāvā argentīnietis spēlēja.

Argentīnietis bija divkārtējs NBA Zvaigžņu spēles dalībnieks, kā arī 2008.gadā viņš tika atzīts par līgas labāko rezervistu. Savas karjeras laikā Džinobili bija stabila "Spurs" sastāva vērtība, par NBA čempionu viņam kļūstot 2003., 2005., 2007. un 2014. gadā.

Titulētais argentīnietis visu savu NBA karjeru aizvadīja tikai "Spurs" rindās, regulārajā čempionātā nospēlējot 1057 spēles un piedaloties 218 "play-off" mačos. NBA karjerā viņš vidēji regulārajos čempionātos guva 13,3 punktus spēlē, izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas un veica 3,8 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas spēlēs viņam vidēji 14 punkti, četras atlēkušās bumbas un 3,8 rezultatīvas piespēles.

Džinobili ir arī 2004.gada olimpisko spēļu čempions ar Argentīnas izlasi un 2008.gada Olimpiādes bronzas medaļas ieguvējs. Tāpat ar Argentīnas valstsvienību viņš 2002.gadā izcīnīja sudraba medaļas pasaules čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu