Brieža treneris Jaroščuks: Gevoram ir savi mīnusi...

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viktors Jaroščuks
Viktors Jaroščuks Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirms diviem mēnešiem Maira Brieža komandu papildināja pašmāju treneris ar vairāk nekā 40 gadu stāžu boksā Viktors Jaroščuks, kurš iepriekš ar Latvijas vadošo bokseri personīgi nebija pazīstams. Viņam ir prieks strādāt Brieža komandā. Jaroščuks pastāstīja par gatavošanos gaidāmajai cīņai un uzskaitīja sāncenša vājās vietas. 

"Komandā iejusties bija ļoti viegli. Dmitrijs Šiholajs [Brieža treneris] teica, ka Maira komandā ir ļoti laba aura, darbs notiek uz pozitīva viļņa. Bet pats galvenais, ka Mairis ir tāds sportists, kurš pats grib strādāt, prot strādāt un prot mācīties. Viņš spēj mainīties, apgūt jaunas lietas. Ar viņu man ir interesanti strādāt," neslēpa Jaroščuks.

Viņš devās līdzi Briedim uz Čikāgu, kur 10. novembrī Latvijas bokseris Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas ceturtdaļfināla cīņā spēkiem mērosies ar Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kas pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans.

"Mairis ir cilvēks ar nereāli lielām darbaspējām," uzsvēra Jaroščuks. "Sagatavošanās procesā mēs lielāko uzmanību veltījām Maira kāju darbībai, distances ievērošanai un sitienu tehnikai. Protams, strādājām arī pie taktikas," pastāstīja Jaroščuks. "Viņam ir ļoti spēcīgs sitiens. Bet sparingos, protams, ar pilnu jaunu neviens nesit."

28 gadus vecais Mikaeljans karjerā aizvadītajās 24 cīņās piedzīvojis tikai vienu zaudējumu. Desmit reizes viņš pretiniekus pieveicis ar nokautu. Par visai pārliecinošu cīņas favorītu tiek uzskatīts Briedis. 

"Pretinieks ir diezgan labs. Viņš aizvadījis 24 cīņas un tikai vienu zaudējis. Labs bokseris, bet viņam ir arī savi mīnusi, kurus mēs mēģināsim izmantot. Viens no Gevora mīnusiem ir, ka viņš neprot pietiekami labi kustēties, nemāk izdarīt sitienus kustībā. Aizsargājas viņš vairāk ar noliecieniem, nirieniem. Kā jau minēju, kāju darbība viņam ir diezgan švaka. Cik esmu viņu redzējis, viņam nav arī spēcīga sitiena."

Kā jau uz visām cīņām, Brieža komanda gatavojas visiem iespējamajiem 12 raundiem. 

"Ja cīņas laikā būs iespēja izdarīt ko savādāk, mēs to izmantosim par visiem 100 procentiem. Bokss ir bokss. Pēc reitinga Mairis ir spēcīgāks, bet šādās cīņās tas neko daudz nenozīmē. Sportists divu mēnešu laikā var izmanīties un būt pavisam cits pretinieks," teica Jaroščuks. 

 

33 gadus vecais Briedis 25 cīņās guvis 24 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Iepriekšējo dueli latvietis aizvadīja jūlijā, pārliecinoši pēc punktiem uzvarot francūzi Brandonu Delorjē.

Jaroščuks, kurš boksā ir vairāk nekā 40 gadus, vēl nezina, vai pēc šīs cīņas turpinās darbu ar Briedi. To izlemšot pats bokseris. Šajā sagatavošanās posmā kopā ar Briedi nebija viņa iepriekšējais treneris Sandis Kleins, kura karjerā ir jauni izaicinājumi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu