Sevastova: Taibreiks bija ļoti interesants

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: EPA/LETA

Anastasija Sevastova ar uzvaru ceturtdien Ķīnas pilsētā Džuhai sāka sezonas otro svarīgāko noslēguma turnīru tenisa "WTA Elite Trophy". Viņa ar 6-0, 7-6 (12:10) pieveica mājinieci Šuai Džanu. Otrajā setā Latvijas pirmā rakete zaudējusi koncentrēšanos...

Mačs ritēja stundu un 26 minūtes. 

Pirmo setu Sevastova uzvarēja, neatstājot pretiniecei nekādas cerības uz uzvaru tajā, būdama pārāka visos geimos. Tas risinājās vien 22 minūtes. 

"Otrajā setā Džana spēlēja krietni labāk, savukārt es zaudēju koncentrēšanos," korta intervijā sacīja Sevastova. "Varēju spēli noslēgt otrajā setā arī agrāk, bet tas man nesanāca. Toties skatītājiem taibreiks bija ļoti interesants." 

Latvijas tenisiste pasaules rangā ieņem 11. pozīciju, bet turnīrā izlikta ar otro numuru, kamēr Džana ir 36. pozīcijā, bet sacensībās saņēmusi 12. numuru.

Kamēlijas grupas otro maču Sevastova aizvadīs pret spānieti Garvinji Mugurusu, kura turnīra ievadā ar 3-6, 6-3, 6-2 pieveica Džanu. Uzvarētājs grupā noskaidrosies tieši Sevastovas un Mugurusas duelī, kas risināsies piektdien. 

"Turnīra pirmo setu šeit aizvadīju ļoti labi. Džana ir spēcīga pretiniece, un mani gaida smaga nākamā cīņa pret Mugurusu. Būs labāk jāservē, jākustas laukumā, īsāk sakot, jāspēlē labāk," norādīja Sevastova. 

Latvijas sportiste šosezon izcīnījusi 43 uzvaras un cietusi 20 zaudējumus. 

"Skatītāji? Tik labi nemaz man nelikās. Spēlējot pret mājinieci, ar to vienmēr jārēķinās, bet katrā ziņā - paldies par atbalstu," teica Sevastova. 

"WTA Elite Trophy" Acālijas grupā ielozētas krieviete Darja Kasatkina, amerikāniete Medisona Kīza un ķīniete Vana Cjana, Orhidejas grupā spēlē baltkrieviete Arina Sabaļenka, francūziete Karolīne Garsija un austrāliete Ešlija Bārtija, bet Rozes grupā cīnās beļģiete Elise Mertensa, vāciete Jūlija Gērgesa un igauniete Anete Kontaveita.

Tikai apakšgrupu uzvarētājas kvalificēsies pusfinālam.

"WTA Elite Trophy" turnīrs notiek Ķīnas pilsētā Džuhai, un tajā sacenšas tenisistes, kuras pasaules rangā atrodas starp desmito un 23.vietu, kā arī īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmusī mājiniece Džana, kura WTA rangā atrodas 36.pozīcijā. Sevastova WTA rangā ieņem 11.vietu, bet Mugurusa atrodama 17.pozīcijā.

Dalību šajās sacensībās atteikušas slavenā amerikāniete Serēna Viljamsa un Latvijas pārstāve Aļona Ostapenko.

Turnīra kopējais balvu fonds ir 2,3 miljoni dolāru (divi miljoni eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu