"Canucks" jaunais talants gūst piecus punktus, pārtrūkst Aho piespēļu sērija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: nhl.com

Somu uzbrucējs Sebastians Aho piektdien palika bez punktiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, nekļūdams par vienīgo līgas rekordistu sezonas sākumā pēc kārtas veiktajās piespēlēs.

Aho pārstāvētā Karolīnas "Hurricanes" viesos ar rezultātu 3:4 (0:3, 1:0, 2:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Arizonas "Coyotes".

Mājiniekiem uzvaras vārtus guva austrietis Mihaels Grānbners, kamēr ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Alekss Goligoski.

Turpretī Aho palika bez punktiem. Viņš sezonas ievadā 12 spēlēs pēc kārtas bija izcēlies ar rezultatīvām piespēlēm, bet 13. mačā palika tukšā. Tikpat garas piespēļu sērijas sezonas ievadā bijušas arī Veinam Greckim un Kenam Lainsmenam, kuri to iespēja attiecīgi 1982./1983. un 1985./1986. gada sezonās.

Vēl piektdien Vankūveras "Canucks" mājās ar 7:6 (1:0, 3:4, 2:2, 1:0) pagarinājumā apspēlēja Kolorādo "Avalanche".

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās 19 gadus vecais zviedrs Eliass Petešons, bet divi vārti un divas piespēles bija 21 gadu vecajam amerikānim Brokam Būseram.

Viesiem divi precīzi metieni un viena piespēle bija Neitanam Makinonam, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās soms Miko Rantanens.

Savukārt ar Floridas "Panthers" uzvaru 4:2 (1:2, 2:0, 1:0) pār Vinipegas "Jets" Helsinkos noslēdzās šīs sezonas "NHL Global Series" spēles.

"Jets" rindās ar vārtu guvumu izcēlās talantīgais soms Patriks Laine. Abas komandas savā starpā tikās arī ceturtdien, Lainem savā kontā ierakstot "hat-trick" un kaldinot "Jets" uzvaru ar 4:2.

Oktobra sākumā "NHL Global Series" mači tika aizvadīti arī Bernē, Ķelnē un Gēteborgā.

NHL Austrumu konferences līderpozīcijā ar 17 punktiem 12 spēlēs ir Tampabejas "Lightning", kamēr punktu zaudē Toronto "Maple Leafs", Bostonas "Bruins" un Monreālas "Canadiens". Savukārt latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" ar 14 punktiem 13 mačos ieņem astoto pozīciju.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ir Nešvilas "Predators" ar 20 punktiem 13 spēlēs, par punktu apsteidzot "Canucks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu