Svarcēlāja Koha otro gadu pēc kārtas izcīna bronzu pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rebeka Koha
Rebeka Koha Foto: EPA/LETA

Latvijas jaunā svarcēlāja Rebeka Koha svētdien Turkmenistānā izcīnīja bronzas medaļu pasaules pieaugušo čempionātā.

Vien 20 gadus vecā Koha summā pacēla 227 kilogramus, labojot savu personīgo rekordu.

Tikmēr par pasaules čempioni ar 237 kilogramiem kļuva taivāniete Hsinčuna Kuo, kamēr otrā ar 231 kilogramu bija ķīniete Guimina Čena.

Jaunajā svara kategorijā līdz 59 kilogramiem Koha vispirms raušanā pārliecinoši pacēla 98 kilogramus, bet pēc tam viņai tiesneši neieskaitīja 102 kilogramu mēģinājumu, lai gan to viņa pacēla. Lai arī otrais raušanas mēģinājums netika ieskaitīts, sportistes treneri trešajā piegājienā nolēma svaru palielināt līdz 103 kilogramiem. Šoreiz piegājiens bija veiksmīgs, kas turklāt svarcēlājai par diviem kilogramiem ļāva labot personīgo rekordu.

Paceltie 103 kilogrami Kohai raušanās disciplīnā deva mazo bronzas medaļu, kamēr pie zelta tika par diviem kilogramiem vairāk pacēlusī Kuo. Savukārt iepriekš B grupā 103 kilogramus bija pacēlusi Vjetnamas svarcēlāja Tidujena Hoana, kurai turklāt visi trīs cēlieni bija veiksmīgi.

Pēc tam grūšanu Koha sāka ar viegli paceltiem 117 kilogramiem, bet pēc tam viņa bez lielām problēmām pacēla arī 121 kilogramu, tobrīd atkārtojot personīgo rekordu. Turpinājumā Latvijas svarcēlājai sekmīgs bija arī trešais piegājiens 124 kilogramu smagumā, kas bija jauns sportistes personīgais rekords.

Grūšanā Koha ierindojās sestajā vietā, kamēr mazo zelta medaļu ar 133 kilogramiem ieguva Čena, kura vēl pašā pēdējā mēģinājumā, cīnoties par zeltu summā, neveiksmīgi centās tikt galā ar 140 kilogramiem.

Pērn Koha planētas meistarsacīkstēs svara kategorijā līdz 58 kilogramiem izcīnīja bronzu un kļuva par pirmo Latvijas sievieti, kura pieaugušo pasaules čempionātā tikusi pie godalgas.

Koha vēl tikai oktobra otrajā pusē jau ceturto gadu pēc kārtas kļuva par Eiropas junioru čempioni. Viņa šogad martā kļuva arī par Eiropas čempioni pieaugušajiem, turklāt šajā konkurencē iepriekš spējusi tikt arī pie sudraba un bronzas. Tāpat Latvijas svarcēlāja šovasar izcīnīja zeltu pasaules junioru čempionātā.

Šajā pasaules čempionātā startēs vēl trīs Latvijas svarcēlāji. Ritvars Suharevs sacentīsies svarā līdz 81 kilogramam, Vadims Koževņikovs startēs līdz 96 kilogramiem un Artūrs Plēsnieks svarus cels kategorijā līdz 109 kilogramiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu