Vaits: Ceru, ka Habibu diskvalificēs tikai uz pusgadu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dana Vaits (no labās) un Habibs Nurmagomedovs
Dana Vaits (no labās) un Habibs Nurmagomedovs Foto: AP/LETA

UFC (Ultimate Fighting Championship) prezidents Dana Vaits UFC 230 šova preses konferencē izteicies par iespējamo vieglā svara divīzijas čempiona krieva Habiba Nurmagomedova diskvalifikāciju.

"UFC nevar nekādi ietekmēt notiekošo izmeklēšanu, tā ir Nevadas štata sporta komisijas pārziņā. Atkārtota lietas noklausīšanās notiks decembra sākumā un ceru, ka Habibu no cīņām diskvalificēs tikai uz pusgadu," sacīja Vaits, piebilstot: "Situācija ir ļoti nopietna."

Iepriekš Nurmagomedovs intervijā ar vienu no Turcijas televīzijas kanāliem paziņoja, ka neplāno ierasties uz paredzēto lietas izskatīšanu: "Neplānoju doties uz tiesas sēdi Lasvegasā. Neesmu ne pie kā vainīgs. Aizstāvēju savu ģimeni un reliģiju. Ja viņi vēlas mani sodīt un atņemt man visu naudu un kaut vai diskvalificēt uz desmit gadiem, lai tā notiek. Man ir vienalga," sacīja Nurmagomedovs.

Taču šo informāciju noliedza viņa menedžeris: "Neesmu lietas kursā par konkrēto interviju, bet mēs ne par ko tādu neesam runajuši."

Zīmīgi, ka mmafighting.com vēlāk ziņoja, ka sākotnēji Habibs patiešām apsvēris domu neierasties uz tiesas sēdi, taču saprotot situācijas nopietnību, gatavs piekāpties.

Jau vēstīts, ka ilgi gaidītajā cīņā 6. oktobrī ar īru Konoru Makgregoru Nurmagomedovs izcīnīja uzvaru ceturtajā raundā, pielietojot žņaugšanas paņēmienu, liekot Makgregoram padoties, bet pēc cīņas sarīkoja nekārtības, izlecot ārpus ringa un uzbrūkot Makgregora sparinga partnerim, kas eskalējas daudz lielākā incidentā.

Abi cīkstoņi pēc 24. oktobrī notikušās pirmās liecību sniegšanas Nevadas štata sporta komisijai saņēma pagaidu diskvalifikācijas no cīņām ASV, bet Habibam tika ieturēta puse no viņa 2 miljonu ASV dolāru lielā honorāra. Par otras daļas izmaksu tiks lemts, kad būs noslēgusies izmeklēšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu