UEFA izmeklēs FIFA prezidenta Infantīno apsūdzības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) izmeklēs Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta Džanni Infantīno apsūdzības, pauda Vācijas futbola federācijas (DFB) prezidents Reinhards Grindels.

Francijas klubs Parīzes "Saint-Germain" un Anglijas komanda Mančestras "City" ar Infantīno ziņu pārkāpuši UEFA godīgas spēles noteikumus attiecībā uz klubu tēriņiem, liecina "Football Leaks" izmeklēšanā iegūtā informācija, kuras patiesumu FIFA noliedza.

"Mēs analizēsim situāciju un tad izlemsim, kā rīkoties," Grindels sacīja vācu ziņu aģentūrai DPA. "Šis ir labs treniņš, kurā UEFA pārstāvji FIFA padomē var koordinēt savas aktivitātes un darboties kopīgiem spēkiem," pauda Grindels, kurš ir arī FIFA padomes loceklis.

Astoņu mēnešu laikā 80 žurnālisti izanalizējuši vairāk nekā 70 miljonus dokumentu, secinot, ka UEFA un tās bijušie prezidenti Mišels Platinī palīdzējuši klubiem piesegt pārkāpumus, kas tiem ļāvis izvairīties no diskvalifikācijām.

"Football Leaks" ziņoja, ka abu klubu budžetos pēdējo septiņu gadu laikā iepludināti 4,5 miljardi eiro, kas tiem ļāvis veikt lielus pirkumus. UEFA noteikumi paredz, ka klubu budžetu deficīts trīs sezonu laikā nedrīkst pārsniegt 30 miljonus eiro.

Pirms četriem gadiem PSG un "City" klubi par UEFA finanšu godīgas spēles programmas noteikumu neizpildi tika sodīti katrs ar 60 miljonus eiro naudas sodu. Tiesa, abiem klubiem bija iespēja atgūt 40 miljonus eiro, ja tie pildītu izvirzītos nosacījumus.

Kā ziņoja franču medijs "Mediapart", Infantīno piedāvājums "City" klubam bija "60 miljonu eiro vietā samaksāt 20 miljonus eiro". Tāpat "Mediapart" rīcībā nonākušajās vēstulēs parādījās bijušā Francijas prezidenta un PSG fana Nikolā Sarkozī vārds.

Tikmēr FIFA noraidīja izskanējušo informāciju, asi vēršoties pret to publicējušajiem medijiem.

"Nav nekādu pārsteigumu, ka kāds, kurš ticis atlaists, aizvietots vai nav apmierināts ar jauno vadību izplata nepatiesas baumas un dod mājienus," teikts FIFA paziņojumā.

Pašlaik 48 gadus vecais Infantīno par FIFA prezidentu kļuva 2016.gadā. Pirms tam viņš septiņus gadus pildīja UEFA ģenerālsekretāra pienākumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu