Ronaldu gūst vārtus, taču "Juventus" zaudē Mančestras "United"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šosezon blāvu sniegumu rādošais Anglijas futbola premjerlīgas grands Mančestras "United" trešdien UEFA Čempionu līgas mača beigās guva divus vārtus un viesos pārspēja Itālijas klubu Turīnas "Juventus", kamēr citā spēlē brazīlietis Gabriels Žezūss ar trim gūtiem vārtiem kaldināja vēl vienas Mančestras vienības "City" uzvaru.

Kritikas krustugunīs nonākušā Žuzē Mourinju vadītā "United" H apakšgrupas mačā svinēja uzvaru ar rezultātu 2:1 (0:0).

Spēles pirmajā puslaikā bīstamus momentus izveidoja "Juventus" futbolisti kolumbietis Hauns Kvadrado un vācietis Sami Kedira, otrajam no viņiem trāpot pa vārtu stabu.

Savukārt otrā puslaika piektajā minūtē pretinieku vārtu pārliktni norībināja argentīnietis Paulo Dibala, arī viņam nespējot iekarot "United" cietoksni.

Tomēr mača 65.minūtē rezultāts tika atklāts - pēc tālas Leonardo Bonuči piespēles portugāļu superzvaigzne Ronaldu nonāca viens pret "United" vārtsargu Davidu de Hea, neatstājot spānim nekādas cerības uz izglābšanas. Pāris minūtes vēlāk "United" vārtus apdraudēja arī bosnietis Miralems Pjaničs un Kvadrado.

Otrā puslaika turpinājumā "Juventus" futbolistiem piederēja pārsvars, kuru gan neizdevās pārvērst vārtu guvumā, turklāt "United" mača nogalē guva divus vārtus.

Vispirms 86.minūtē tiešo brīvsitienu realizēja spānis Huans Mata, bet pamatlaika beigās pēc vēl viena brīvsitiena "Juventus" brazīliešu aizsargs Alekss Sandro ievirzīja bumbu savos vārtos, atnesdams viesiem uzvaru ar 2:1.

Zīmīgi, ka "Juventus" vārtu guvējs Ronaldu tieši Mančestras klubā kļuva par pasaules līmeņa futbola zvaigzni, bet pēc tam pievienojās Spānijas klubam Madrides "Real". Savukārt šovasar Ronaldu kļuva par "Juventus" futbolistu.

Otrā šīs apakšgrupas spēlē Spānijas komanda "Valencia" savā laukumā ar 3:1 (2:1) apspēlēja Šveices čempioni Bernes "Young Boys".

Valensijas komandā divus vārtus guva Santi Mina, bet vienu reizi precīzs bija Karloss Solers. Viesiem goda vārtus iesita kotdivuāriešu uzbrucējs Rožers Asale.

Pirmajā aplī "Valencia" un "Young Boys" cīnījās neizšķirti 1:1, bet "Juventus" ar 1:0 uzvarēja Mančestras vienību.

Pēc četrām kārtām pirmajā vietā H grupā ar deviņiem punktiem atrodas "Juventus", kamēr "United" guvusi septiņus punktus. Pieci punkti ir "Valencia" futbolistiem, bet viens - "Young Boys".

Tāpat uzvaru svinēja Anglijas premjerlīgas čempione Mančestras "City", kas savā laukumā ar 6:0 (2:0) apspēlēja iepriekšējā sezonā Ukrainā uzvarējušo Doņeckas "Šahtar".

Mančestras vienībā ar "hat-trick" izcēlās brazīlietis Gabriels Žezūss, bet pa reizei precīzi bija spānis Davids Silva, Rahīms Stērlings un alžīrietis Rijāds Mahrezs.

Otrā šīs apakšgrupas mačā Francijas klubs Lionas "Olympique" savu skatītāju priekšā vairākumā izlaida uzvaru un nospēlēja 2:2 (2:1) ar Vācijas bundeslīgas komandu "Hoffenheim".

Lionas komandā atzīmējās Nabils Fekirs un Tangijs Ndombele, bet viesiem vārtus guva horvāts Andrejs Kramaričs un čehs Pavels Kaderžābeks, kurš neizšķirtu izrāva mača kompensācijas laika otrajā minūtē.

Pirmajā šīs grupas aplī Mančestras "City" ukraiņu komandu sagrāva ar 3:0, bet "Olympique" un "Hoffenheim" nospēlēja neizšķirti 3:3.

F apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem četros mačos ir Mančestras "City", kamēr sešus punktus guvis Lionas klubs, trīs punkti ir "Hoffenheim" kontā, bet divi - "Šahtar" rēķinā.

Tāpat graujošu uzvaru svinēja Spānijas grands Madrides "Real", kas G apakšgrupā viesos ar rezultātu 5:0 (4:0) sagrāva Čehijas čempioni Plzeņas "Viktoria".

Madridieši jau pirmajā puslaikā guva četrus vārtus, divreiz izceļoties francūzim Karimam Benzemā, bet pa reizei mājinieku vārtsargu pārspējot velsietim Geretam Beilam un brazīlietim Kazemīru. Savukārt otrajā puslaikā izcēlās vācietis Tonijs Kross.

"Real" pirmajās desmit Spānijas čempionāta spēlēs guva tikai četras uzvaras, un šāda snieguma dēļ pirmdien no amata atbrīvoja komandas galveno treneri Hulenu Lopetegi, kurš šajā amatā noturējās tikai 139 dienas.

Pagaidām viņa vietā ir iecelts "Real" otrās komandas "Real Madrid Castilla" galvenais treneris Santjago Solari.

Vēl šajā apakšgrupā Itālijas klubs "AS Roma" viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) pārspēja Krievijas vienību.

"AS Roma" labā vārtus guva grieķu aizsargs Konstantins Manols, kurš bija precīzs jau spēles ceturtajā minūtē, un Lorenco Pelegrīni, kurš izcēlās 59.minūtē.

Savukārt CSKA rindās par mača centrālajam personām kļuva islandieši - 50.minūtē vārtus guva Arnors Sigurdsons, bet sešas minūtes vēlāk otro sarkano kartīti saņēma viņa tautietis Hordurs Magnusons.

Pirmajā aplī "AS Roma" uzvarēja CSKA ar 3:0, bet "Real" grūtā cīņā pieveica čehus ar 2:1.

G grupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām vadībā ar deviņiem punktiem atrodas "AS Roma" un "Real", kamēr četri punkti ir CSKA, bet "Viktoria" tikusi pie viena punkta.

Tikmēr sezonu pieticīgi sākušais Vācijas flagmanis Minhenes "Bayern" E apakšgrupas duelī savu skatītāju priekšā ar 2:0 (1:0) pārspēja Grieķijas čempioni Atēnu AEK, tikpat kā nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Minheniešiem abus vārtus guva poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis.

Vēl šajā apakšgrupā Portugāles komanda Lisabonas "Benfica" savu skatītāju priekšā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar zināmāko Nīderlandes klubu Amsterdamas "Ajax".

Mājiniekiem vārtus guva brazīlietis Žonass, bet viesiem izcēlās serbs Dušans Tadičs.

Pirmajā riņķī "Bayern" uzvarēja AEK ar 2:0, kamēr "Ajax" pārspēja "Benfica" ar 1:0.

Šīs apakšgrupas kopvērtējumā līderpozīcijā ar desmit punktiem četrās spēlēs ir "Bayern", tālāk ar astoņiem punktiem seko "Ajax", četrus punktus guvusi "Benfica", kamēr AEK ir bešā.

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu