Mourinju nožēlo "Juventus" līdzjutēju provocēšanu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žuzē Mourinju
Žuzē Mourinju Foto: AP/LETA

Portugāļu speciālists Žuzē Mourinju nožēlo, ka provocējis Itālijas futbola granda Turīnas "Juventus" līdzjutējus pēc viņa vadītās Anglijas komandas Mančestras "United" dramatiskās uzvaras UEFA Čempionu līgas mačā.

Mančestras "United" trešdien, gūstot divus vārtus pašās mača beigās, H apakšgrupas ceturtās kārtas cīņā viesos negaidīti ar 2:1 uzvarēja "Juventus".

Uzreiz pēc galvenā tiesneša finālsvilpes Mourinju devās laukumā un ar žestiem parādīja, ka vēlas, lai "Juventus" līdzjutēji būtu skaļāki. Uzreiz pēc šādas portugāļa rīcības ar viņu skaidroties nāca Turīnas komandas futbolisti Paulo Dibala un Leonardo Bonuči, taču Mančestras vienības kapteinis Ešlijs Jangs viņus nomierināja.

""Juventus" līdzjutēji mani apvainoja visas 90 minūtes. Es ierados Turīnā, lai veiktu savu darbu, neko vairāk," pēc uzvaras teica Mourinju. "Es nevienu neapvainoju - tikai ar žestu parādīju, lai viņi būtu skaļāki. Iespējams, man nevajadzēja to darīt. Ar vēsu galvu es nebūtu ko tādu darījis."

"Šī mums bija fantastiska uzvara ne tikai no tā viedokļa, ka pret "Juventus" zaudējām punktus savā laukumā, bet arī tāpēc, ka mēs spēlējām labi," uzskata Mourinju. "Pat ja mēs šoreiz nebūtu uzvarējuši, es justos tieši tāpat, jo spēlējām ļoti labi pret iespaidīgu pretinieku."

"Juventus" futbolistiem šajā mačā piederēja izteikts pārsvars bīstamu momentu izveidošanā, turklāt pēc Krištianu Ronaldu precīzā sitiena mājinieki 65.minūtē atklāja rezultātu. Pēcāk Turīnas klubam bija vairākas lieliskas iespējas vismaz dubultot vadību, bet tās netika izmantotas. Tā vietā Mančestras "United" mača beigās guva divus vārtus pēc kārtas un izcīnīja negaidītu uzvaru.

Tieši par to, ka jāstrādā pie savu iespēju izmantošanas, pēc mača norādīja arī "Juventus" galvenais treneris Masimo Alegri.

"Komanda spēlēja labi, bet mums ir jāstrādā pie savu vārtu gūšanas iespēju izmantošanas. Par spīti zaudējumam vēl joprojām atrodamies grupas galvgalī, bet šī spēle mums palīdzēs atsevišķos brīžos neieslīgt pašapmierinātībā," izteicās Alegri.

Pēc četrām kārtām pirmajā vietā H grupā ar deviņiem punktiem atrodas "Juventus", kamēr "United" guvusi septiņus punktus. Pieci punkti ir Spānijas klubam "Valencia", bet viens - Šveices čempioniem Bernes "Young Boys".

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu