Latvijas volejbola izlases paplašinātajā kandidātu sarakstā iekļauts 21 spēlētājs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Avo Kēls
Avo Kēls Foto: Publicitātes foto

Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Avo Kēls publiskojis kandidātu sarakstu janvāra sākumā gaidāmajām divām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Igauniju un Izraēlu. Klāt nākuši divi talantīgi jaunie volejbolisti un libero, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF). 

Šoreiz kandidātu sarakstā iekļauts 21 volejbolists, taču saraksts divu mēnešu laikā var mainīties.

Salīdzinot ar kandidātu sarakstu vasarā, trīs spēlētāji nākuši klāt. Tas ir Renārs Pauls Jansons, kuru plānots izmantot kā otrā tempa uzbrucēju, pieredzējušais libero Uģis Puķītis (abi – RTU/“Robežsardze”), kā arī diagonālais spēlētājs Jānis Medenis no “Jēkabpils lūšiem”.

Sarakstā iekļauti septiņi otrā tempa uzbrucēji, seši centrālie spēlētāji, pa trim diagonālajiem spēlētājiem un cēlājiem un divi libero.

15 volejbolisti pārstāv “Credit24” meistarlīgu, divi spēlētāji maizi pelna Somijā, bet pa vienam – Krievijā, Francijā, Vācijā un Čehijā. No klubiem visbagātīgāk ir pārstāvēta RTU/“Robežsardze” ar 6 spēlētājiem, “Jēkabpils lūši” ar četriem un OC “Limbaži”/MSĢ ar trim volejbolistiem.

“Uz treniņnometni pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm izsauksim 14, maksimums – 15 spēlētājus, taču kandidātu saraksts ir garāks,” par kandidātu sarakstu saka Kēls. “Sports ir sports. Mēdz būt traumas, un pirmoreiz Eiropas Volejbola konfederācija (EVK) atlases turnīra otro apli ir ielikusi sezonas laikā. Teorijā tas izskatās lieliski. Lielajām valstīm, kas dalību finālturnīrā jau ir nodrošinājušas, ir vienalga, bet praksē spēlētājiem var rasties problēmas tikt uz izlasi. Saprotu arī klubus. Piemēram, Krievijā un Vācijā nav pārtraukuma izlasēm. Un tad klubs var dot mājienu, ka varbūt labāk padomāt par braukšanu uz izlasi. Problēmas būs, bet tas jau bija zināms. Tā tas ir bijis arī citos sporta veidos, kur mijas klubu un izlašu kalendārs. Tāpēc sarakstā ir 21 cilvēks, jo varbūt kāds nevarēs ierasties.”

Ar lielāko vairumu kandidātu Kēlam vēl nav izdevies parunāt. Sākumā tiks noskaidrots, kurš grib pārstāvēt izlasi, pēc tam kļūs zināms, kurus palaidīs klubi, un saīsinātais kandidātu saraksts kļūs zināms decembra pirmajā pusē.

Kvalifikācijas cikla pirmajos divos mačos Latvija trīs un četros setos zaudēja attiecīgi Izraēlai un Igaunijai.

Igaunija ar trīs spēlēs izcīnītiem maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem ir līdere, kamēr Izraēlai ir trīs punkti, bet Latvija ir bez punktiem abās cīņās.

Kvalifikācijā izlases sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir spēlējusi tikai reizi - 1995.gadā, kad tika izcīnīta 11.vieta. Savukārt Igaunijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir piedalījusies četras reizes, 2009., 2011., 2015., 2017.gadā un spēlēs arī nākama gada meistarsacīkstēs. Labākais rezultāts tika gūts pirms trim gadiem, kad tika izcīnīta 11.vieta, bet pērn igauņi palika 13.vietā.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas volejbola izlases sastāvs: Jānis Jansons, Edgars Šimanskis, Ingars Ivanovs (visi "Limbaži"/MSĢ), Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija), Edvīns Skrūders, Jānis Medenis, Zigurds Adamovičs, Vladislavs Blumbergs (visi - Jēkabpils "Lūši"), Aleksandrs Kudrjašovs, Edvarts Buivids (abi - "Kokkolan Tiikerit", Somija), Atvars Ozoliņš, Toms Švans (abi - "Parnu", Igaunija), Romāns Saušs (Dīrenas "Powervolleys", Vācija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Hermans Egleskalns ("Tours", Francija), Andis Cimoška, Andrejs Zavorotnijs, Aleksadrs Avdejevs, Armands Āboliņš, Renārs Pauls Jansons, Uģis Puķītis (visi- RTU/"Robežsardze").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu