Dienu pirms Latvijas simtgades svinībām Tukumā notiks “Milžu cīņas”

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Zutis
Kristaps Zutis Foto: Publicitātes foto

17. novembrī, dienu pirms Latvijas simtgades svinībām, Tukumā jau septīto gadu pēc kārtas risināsies starptautiskais profesionālo cīņu šovs pēc MMA, boksa un K1 noteikumiem - "Milžu cīņas". Arī šogad ringā kāps pašmāju cīņu sporta spīdekļi un sportisti no ārzemēm.

"Katru gadu cenšamies ieviest pasākumā kaut ko jaunu. Šogad galvenais jaunums ir telpu maiņa. Mēs no "Tukuma Ledus Halles" pārceļamies uz jaunuzcelto "Tukuma sporta halli" Pauzera ielā 7", atklāja cīņu sporta organizācijas "FREON" valdes priekšsēdētājs Igors Miņenko.

Kā piebilda Miņenko, telpu maiņa, pirmkārt, skaidrojama ar to, ka ledus hallē priekš skatītājiem ir pārāk auksts, jo apakšā zem grīdas tomēr ir ledus, savukārt jaunajā sporta zālē būs ļoti komfortabli un silti apstākļi.

"Protams, skumji aiziet no ledus halles, kuras telpās "Milžu cīņas" izauga par Latvijā iemīļotu un ikgadēju sporta pasākumu, bet domāju, ka jaunajā zālē atmosfēra ne gramu nebūs sliktāka. Līdz ar to galvenās izmaiņas būs tādas, ka skatītājiem vairs zālē nebūs jāsēž ziemas jakās, arī vizuāli "Milžu cīņas" izskatīsies savādāk kā tas bija, kad pasākums notika ledus hallē", piezīmēja pasākuma organizators.

"Milžu cīņu" vēsture aizsākās tālajā 2009. gadā, kad Tukumā pirmo reizi ienāca profesionālo cīņu pasākumi, taču tie notika zem cita nosaukuma. 2012. gadā šiem Tukuma ledus hallē ik gadu notiekošajiem cīņu šoviem radās nosaukums - to nodēvēja par "Milžu cīņām". Šis, iespējams, ir pats patriotiskākais cīņu pasākums valstī, un tas apzināti katru gadu tiek rīkots svētku nedēļā starp 11. un 18. novembri.

"Milžu cīņās" iepriekšējos gadus uz ringa kāpušas tādas pašmāju un ārvalstu sporta zvaigznes kā Žeroms Lebanērs (Francija), Rodrigo Nzojimbuka (Burundi), Zaurs Džavadovs (Latvija), Ksavjē Aloi (Kanāda), Aleksandrs Jakobsens (Norvēģija), Vugars Bahšijevs (Azerbaidžana), Edgars Skrīvers (Latvija), Endijs Manzolo (Igaunija), Semijs Ben Amors (Francija), Laiems Tomass Stemps (Anglija), Mareks Lavrinovičs (Latvija) un daudzi citi.

Arī šogad ringā kāps sportisti no Latvijas, Krievijas, Azerbaidžānas, Lietuvas un Taizemes, bet par centrālo maču parūpēsies Latvijas boksa smagsvars no Sabiles Kristaps Zutis.

"Vienīgais, ko varu atklāt, "Milžu cīņās" atgriežas bokss un ar šī sporta veida ienākšanu programmā, droši varam teikt, ka ringā kāps viens no pēdējā laika apspriestākajiem bokseriem, harizmātiskais Kristaps Zutis," atklāja Miņenko, kurš piebilda, ka ringā cīnāmies pēc boksa noteikumiem pirmo reizi redzēsim pazīstamo kikbokseri Kristapu Bulmeistaru un citus zināmus atlētus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu