"VEF Rīga" izlaiž pārsvaru, tomēr pēdējā minūtē uzvar Pērnavas "Sadam"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"VEF Rīga" spēlētājs Andris Misters
"VEF Rīga" spēlētājs Andris Misters Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ceturtdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas mačā viesos ar rezultātu 76:72 (21:20, 19:26, 16:15, 20:11) pārspēja Pērnavas "Sadam" vienību, svinot otro uzvaru divās dienās.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Andris Misters, 11 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Stīvenam Zekam, bet ar septiņiem punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un trim pārtvertām bumbām izcēlās Vinsents Konsils.

Tikmēr laukuma saimniekiem 19 punktus guva Mikels Kirvess, 18 punktus iemeta Henrijs Veids-Četmens, bet 17 punkti bija Saimonam Satam.

Rīgas komanda ceturto ceturtdaļu iesāka ar piecu punktu deficītu (56:61), bet pēc 13 punktu izrāviena ieguva vadību un vēlāk iekrāja deviņu punktu pārsvaru. Tiesa, pēdējās minūtēs pārsvars tika izlaists, kas laukuma saimniekiem ļāva panākt neizšķirtu 72:72.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 70 sekundes, precīzs no perimetra bija Artis Ate, kurš atjaunoja rīdziniekiem vadību (75:72). Pēdējā minūtē pārsvars tika noturēts un izcīnīta uzvara.

"VEF Rīga" trešdien viesos ar 95:72 pārspēja "TalTech" vienību. "VEF Rīga" šosezon apvienotajā līgā uzvarējusi sešās no septiņām spēlēm un vienīgo zaudējumu cietusi pret savu principiālo pretinieci "Ventspili". Daudz nesekmīgāk rīdzinieki startē Vienotajā līgā, kur sešās spēlēs piedzīvoti pieci zaudējumi.

Pagājušajā nedēļā šķīrās "VEF Rīga" un spēka uzbrucēja Artjoma Butjankova ceļi, bet vēl pirms tam tika pārtraukts līgums ar amerikāņu saspēles vadītāju Ostinu Lūku, kura vietā paņemts cits ASV basketbolists Džebrils Durems. Savukārt šonedēļ "VEF Rīga" noslēdza pārbaudes laika līgumu ar amerikāņu aizsargu Beidenu Džeksenu, kurš gan mačos Igaunijā vēl laukumā nedevās.

Tikmēr Pērnavas basketbolisti šosezon astoņas no deviņām spēlēm aizvadījuši pret Latvijas komandām, no kurām uzvarējuši Liepājas, Valmieras, Jēkabpils un apvienoto Valkas un Valgas vienību.

Turnīra kopvērtējuma ar astoņām uzvarām tikpat spēlēs vadībā ir Tallinas "Kalev"/Cramo", kam ar septiņiem panākumiem astoņās cīņās seko "Ventspils". Trešā ar sešām uzvarām septiņos mačos ir "VEF Rīga", tālāk ar pieciem panākumiem astoņās cīņās ir Tallinas "Kalev"/TLU un "Ogre", bet četrus panākumus septiņos dueļos guvusi "Tartu Universitāte".

Tālāk ar četrām uzvarām astoņās spēlēs seko Tallinas "TalTech", bet četri panākumi deviņos dueļos ir Pērnavas "Sadam" basketbolistiem. Divi panākumi četrās cīņās ir "Latvijas Universitāte" vienībai, trīs uzvaras septiņos mačos guvusi "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", bet trīs panākumus astoņās cīņās guvušas "Betsafe"/"Jūrmala" un Raplas "Avis Utilitas" vienības.

Tālāk ar divām uzvarām astoņos dueļos ir "Liepāja", viens panākums septiņos mačos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" basketbolistiem, kamēr tabulu ar zaudējumiem visās astoņās spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu