Čempions Usiks boksa ringā tiekas ar lecīgo britu Beljū (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks (no kreisās) un Tonijs Beljū
Oleksandrs Usiks (no kreisās) un Tonijs Beljū Foto: Reuters/LETA

Absolūtais čempions pirmajā smagajā svarā ukrainis Oleksandrs Usiks šovakar Mančestrā aizvadīs boksa cīņu pret britu Toniju Beljū. Tā varētu sākties ap pusnakti. Cīņai līdzi varēs sekot TVNET teksta tiešraidē. 

Diskusija: Brieža izredzes boksa supersērijā un Usika nākotne

Usiks šajā cīnīsies par Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu jostu aizstāvēšanu. 

Par cīņas favorītu tiek uzskatīts Usiks, bet boksa eksperti viennozīmīgi tā nedomā, jo Beljū ir ļoti spēcīgs sitiens. Ja viņš trāpīs... Bet, ja cīņa noslēgsies pēc 12 raundiem, tad par uzvarētāju, visticamāk, tiks kronēts Ukrainas bokseris. 

"Usiks cīņā pret Beljū ir favorīts, ne tikai sasniegumu dēļ, bet arī pateicoties tam, kā viņš boksē. Cik labi viņš pārredz laukumu, roku ātrums, kāju darbība, spēja pielāgoties... To, ko parādīja Mairis Briedis un viņa komanda pret Usiku, to principā neviens nebija gaidījis. Valdīja uzskats, ka Usiks ir absolūts favorīts, neviens viņam neko nevar izdarīt. Mūsējais un mūsu komanda to izdarīja - vai Beljū to varēs izdarīt? Grūti pateikt. Viņam ir 2 zaudējumi, abi pret čempioniem. Tagad viņam pretī būs absolūtais čempions, pret tādu viņš nekad nav cīnījies. Labi, Beljū aizvadīja divas cīņas pret bijušo pasaules čempionu - leģendu Deividu Heju. Viņš abas cīņas uzvarēja, taču pretī vairs nebija tas Hejs kas agrāk," sarunā ar TVNET sacīja cīņas sportu eksperts, komentētājs televīzijā Jānis Eisaks. 

 

31 gadu vecais Usiks savas karjeras laikā uzvarējis visās 15 profesionālajās cīņās, turklāt 11 reizes pretiniekus nokautējis.

"Usiks ir ļoti stabils, bet Beljū karjerā aizvadījis gan labas, gan sliktas cīņas. Es uzvaru dodu Usikam, stabilitātes dēļ vien, bet bokss ir bokss...," TVNET sacīja bijušais Maira Brieža treneris Sandis Kleins. 

Beljū vēlas atgūt ne tikai savu WBC čempiona jostu, bet atņemt Usikam arī pārējos trīs titulus. Viņš iepriekš pauda, ka pēc šīs cīņas noslēgs savu boksera karjeru, bet ar līdzīgiem paziņojumiem viņš klajā nācis arī iepriekš. 

Usiks pēc šīs cīņas, visticamāk, pāries uz smagsvaru divīziju, lai vēlāk mestu izaicinājumu tādiem vīriem kā Entonijs Džošua vai Deontejs Vailders.

Pašlaik 35 gadus vecais Beljū profesionālajā boksā 33 cīņās izcīnījis 30 uzvaras, tostarp 20 ar nokautu.

Beljū 2016. gadā kļuva par WBC čempiona jostas īpašnieku pirmajā smagajā svarā, bet tā vietā, lai titulu aizstāvētu pret Briedi, viņš nolēma pāriet uz smagsvariem, kur divas reizes cīnījās ar savu titulēto tautieti Deividu Heju, abos mačos uzvarot. 

Agrā svētdienas rītā - Lāčplēša dienā Briedis aizvadīs Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pirmo jeb ceturtdaļfināla cīņu, tiekoties ar Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru.  

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu