Kārklam "hat-trick" desmit minūtēs, Latvijas U-20 hokejisti triumfē pārbaudes turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas U-20 izlases hokejisti
Latvijas U-20 izlases hokejisti Foto: @lhf_lv / Twitter (Latvijas Hokeja federācija)

Ar "hat-trick" izceļoties Renāram Kārklam, Latvijas U-20 hokeja valstsvienība piektdien ar uzvaru noslēdza Četru nāciju pārbaudes turnīru Dānijā.

Kārļa Zirņa trenētā U-20 komanda ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Baltkrievijas vienaudžus, turnīru noslēdzot ar trim uzvarām.

Baltkrievi mača devītajā minūtē atklāja rezultātu un trešā perioda piektajā minūtē panāca 2:0. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nedaudz vairāk kā sešas minūtes, Kārkls vairākumā pēc Sanda Smona piespēles izdarīja spēcīgu raidījumu pretī vārtiem, ripai ielidojot tīklā.

Tāpat Kārkls vārtus guva piecas sekundes pirms finālsvilpes, pēc Denisa Fjodorova piespēles caur hokejistu burzmai raidot ripu mērķī un panākot izlīdzinājumu 2:2.

Līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums, kurā latvieši tika pie vairākuma, un arī šoreiz precīzi meta Kārkls, kurš pēc Smona piespēles no iemetienu apļa raidīja ripu vārtu devītniekā, papildlaika ceturtajā minūtē sarūpēdams latviešiem uzvaru.

Turnīra pirmajā mačā latvieši trešdien ar 3:2 pārspēja Austrijas vienaudžus, bet ceturtdien ar 2:1 apspēlēja Dānijas jaunos hokejistus.

Ar trim uzvarām trīs spēlēs Latvijas U-20 hokejisti turnīrā izcīnīja pirmo vietu.

Zirnim šajā turnīrā asistēja amerikānis Frensiss Anzalone, kurš iepriekš kopā ar latviešu speciālistu strādāja Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) vienībā Božersitijas-Šrīvportas "Mudbugs", kā arī asistēja pērnā gada pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Francijā.

Latvijas U-20 nacionālā izlase arī šogad spēlēs pirmās divīzijas A grupas turnīrā. Šis čempionāts norisināsies Vācijā un Latvijas izlases pretinieki būs Baltkrievija, Francija, Austrija, Norvēģija un Vācija.

Savukārt Aigara Razgala vadītā Latvijas U-17 izlase Minskā Prezidenta kausa otrajā mačā ar rezultātu 2:6 (1:1, 0:2, 1:3) piekāpās Krievijas U-16 komandai.

Latvijas izlasē vārtus guva Niks Zīle un Oskars Lapinskis.

Ceturtdien Latvijas U-17 hokejisti ar 2:1 pagarinājumā apspēlēja Kazahstānas vienaudžus.

Turnīra noslēgumā Latvija sestdien aizvadīs cīņu pret mājiniekiem baltkrieviem.

Latvijas U-17 izlasē Razgalam asistē Andrejs Ignatovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu