Latvijas hokeja klubu izlase uzvar Japānu un triumfē Baltijas Izaicinājuma kausā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Hockey Lietuva (lhf.lv)

Latvijas hokeja klubu valstsvienība svētdien Viļņā ar rezultātu 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) pārspēja Japānas izlasi, triumfējot Baltijas Izaicinājuma kausa turnīrā.

Pirmos divus vārtus Latvijas izlases labā guva Sandis Grīnbergs, kamēr vēl vienu reizi izcēlās Kalvis Ozols. Savukārt Aleksejs Širokovs atzīmējās ar trim rezultatīvām piespēlēm, tādējādi piedaloties visos trijos komandas vārtu guvumos.

Turnīra pirmajā spēlē Latvijas hokejisti ceturtdien ar rezultātu 4:1 apspēlēja Igaunijas komandu, bet nākamajā mačā ar 2:1 pārspēja Rumāniju. 

Šajā turnīrā katras grupas uzvarētājas cīnījās par pirmo vietu turnīrā, otro vietu ieguvējas noslēgumā mērojās spēkiem par trešo vietu, bet katras grupas vājākā komanda duelējās par piekto vietu, līdz ar to katra vienība turnīrā aizvadīja pa trim spēlēm.

Latvijas klubu izlases sastāvā uz Baltijas Izaicinājuma kausa posmu netika iekļauts neviens no "Kurbads" spēlētājiem. Latvijas čempioni gatavojās Kontinentālās kausa izcīņas trešajai kārtai un nolēma savus spēlētājus neatbrīvot uz šo turnīru.

Šosezon "Turkish Airlines" Baltijas Izaicinājuma kausā notika tikai viens turnīrs, bet iepriekšējā sezonā bija trīs posmi - attiecīgi Tallinā, Klaipēdā un Valmierā/Rīgā, kur piedalījās Latvija, Igaunija un Lietuva, kā arī viena no mājinieku puses pieaicinātām komandām.

Latvijas klubu izlase uzvarēja visos trijos Baltijas Izaicinājuma kausa posmos, pārliecinoši dominējot kopvērtējumā.

Arī šajā sezonā Latvijas klubu izlasi, kas tika veidota no "Optibet" Hokeja Līgas (OHL) spēlētājiem, vada Jelgavas "Zemgale"/LLU galvenais treneris Valērijs Kuļibaba.

Latvijas klubu izlases sastāvs "Turkish Airlines Baltic Challenge Cup"

Vārtsargi: Reinis Pektus (“Zemgale/LLU”), Kārlis Zakrevskis (HK "Liepāja).

Aizsargi: Krišs Lipsbergs, Renārs Demiters (abi HK “Mogo”), Maksims Širokovs (HK “Prizma”), Vjačeslavs Minajevs (HK “Liepāja”), Aleksejs Popovs (HK “Zemgale/LLU”), Eduards Fjodorovs (HK “Lido”), Bruno Bakanovs (HK “Mogo”), Rinalds Rosinskis (HK Zemgale/LLU”);

Uzbrucēji: Andris Siksnis, Gatis Gricinskis, Kārlis Ozoliņš (visi HK “Mogo”), Kristaps Liepa, Alekejs Širokovs, Sandis Grīnbergs, (visi HK “Prizma”), Juliāns Misjus , Ričards Bernhards, Artūrs Homjakovs (visi HK “Zemgale/LLU”), Kristaps Riekstiņš (HK “Prizma”), Artjoms Pankevičs (HK “Mogo”), Ričards Fomins (HK “Liepāja).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu