Rezultatīvais Pastrņāks atzīts par NHL nedēļas spožāko zvaigzni

LETA/NHL
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Davids Pastrņāks
Davids Pastrņāks Foto: AFP/SCANPIX

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni atzīts Bostonas "Bruins" uzbrucējs Davids Pastrņāks, vēsta turnīra rīkotāji.

Tikmēr par otro labāko spēlētāju nosaukts Vinipegas "Jets" uzbrucējs Bleiks Vīlers, bet trešās zvaigznes gods ticis Filadelfijas "Flyers" uzbrucējam Klodam Žirū.

Čehu uzbrucējs Pastrņāks aizvadītajā nedēļā četrās spēlēs guva piecus vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, palīdzēdams komandai izcīnīt trīs uzvaras. Nedēļas ievadā viņš ar precīzu metienu izlīdzināja rezultātu, bostoniešiem pēc tam pagarinājumā ar 2:1 pārspējot Dalasas "Stars", bet nākamajā mačā čehs palika sausā, "Bruins" komandai ar 5:8 piekāpjoties Vankūveras "Canucks".

Turpinājumā Pastrņāks izcēlās ar savu karjeras trešo "hat-trick" un vienu rezultatīvu piespēli, palīdzēdams Bostonas vienība ar 5:1 pārspēt Toronto "Maple Leafs" hokejistus. Nedēļas pēdējā mačā viņš savā kontā ierakstīja vienus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli, kamēr "Bruins" ar 4:1 guva virsroku pār Vegasas "Golden Knights.

Pašlaik 22 gadus vecais čehu uzbrucējs šajā sezonā 17 mačos guvis 16 vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Viņš ir līgas labākais vārtu guvējs un ceturtais rezultatīvākais spēlētājs, kā arī kļuvis par vēsturē sesto "Bruins" hokejistu, kuram sezonas pirmajās 17 spēlēs izdevies gūt 16 vārtus.

Tikmēr amerikāņu uzbrucējs Vīlers iepriekšējā nedēļā divās spēlēs guva vienus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles, "Jets" hokejistiem uzvarot abos mačos. Nedēļas pirmajā mačā viņš pirmo reizi karjerā guva piecus punktus, izceļoties ar gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlē, kamēr "Jets" komanda ar 5:2 pārspēja Kolorādo "Avalanche".

Kopš 2009.gada 28.februāra viņš ir pirmais Vinipegas "Jets" (iepriekš- Atlantas "Thrashers") hokejists, kurš vienā spēlē guvis piecus punktus - pirms nepilniem desmit gadiem to iespēja Iļja Kovaļčuks, kurš vienā duelī iemeta divus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles. Tāpat Vīlers asistēja deviņos komandas vārtos pēc kārtas, atkārtodams leģendārā Veina Grecka rekordu.

Nedēļas noslēgumā Vīlers veica vēl divas rezultatīvas piespēles, bet "Jets" ar 5:2 guva virsroku pār Ņūdžersijas "Devils". Pašlaik 32 gadus vecais uzbrucējs šajā sezonā 16 spēlēs guvis trīs vārtus un veicis 20 rezultatīvas piespēles, būdams sestais ražīgākais hokejists līgā un labāko piespēlējot sarakstā ieņemot dalītu pirmo vietu. Pēdējās desmit spēlēs viņš guvis divus vārtus un veicis 17 rezultatīvas piespēles.

Savukārt kanādiešu uzbrucējs Žirū trīs spēlēs guva trīs vārtus, veica piecas rezultatīvas piespēles un izcēlās ar pozitīvu lietderības koeficientu +8, sarūpēdams "Flyers" komandai trīs uzvaras. Nedēļas pirmajā mačā viņš guva divus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, kamēr Filadelfijas vienība ar rezultātu 5:2 apspēlēja Arizonas "Coyotes", bet otrajā abu komandu savstarpējā mačā kanādietim vēl divas rezultatīvas piespēles un "Flyers" hokejistiem uzvara pagarinājumā ar 5:4.

Nedēļas noslēdzošajā cīņā Žirū atzīmējās ar vieniem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr "Flyers" ar 4:0 apspēlēja Čikāgas "Blackhawks". Šajā mačā Žirū kļuva par vēsturē devīto "Flyers" hokejistu, kuram karjeras laikā izdevies vismaz 50 spēlēs gūt trīs punktus katrā. Pašlaik 30 gadus vecais Žirū šajā sezonā 17 spēlēs guvis septiņus vārtus un veicis 15 rezultatīvas piespēles, ar 22 punktiem līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņemot septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu