Latvijas futbola izlase spēkosies ar Kazahstānu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Karašausks
Artūrs Karašausks Foto: Reuters/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase ceturtdien Astanā aizvadīs UEFA Nāciju līgas D divīzijas piektās kārtas spēli, cīnoties pret Kazahstānas valstsvienību. Mača sākums paredzēts plkst. 17.00 pēc Latvijas laika. Spēli video tiešraidē translēs kanālā "TVPlay Sports", kā arī portāls TVNET cīņas gaitai piedāvās sekot līdzi teksta tiešraidē.

 

Abu komandu iepriekšējā tikšanās bija pirms mēneša. 13. oktobrī Rīgā cīņa noslēdzās ar rezultātu 1:1. Latvijas izlases labā vārtus guva Artūrs Karašausks, kurš 40. minūtē panāca neizšķirtu. Turnīrā 4 aizvadītajās spēlēs šis ir vienīgais Latvijas izlases precīzais sitiens. 

D divīzijas 1. apakšgrupā pēc četrām spēļu kārtām Latvijai un Andorai katrai ir pa 2 punktiem. Kazahstāna ieņem otro vietu turnīra tabulā ar 5 punktiem, bet pārliecinoša līdere ir Gruzija ar 12 punktiem.

 

Latvijas izlase nākamo spēli aizvadīs dienu pēc valsts simtgades svinībām, 19. novembrī viesos cīnoties pret Andoru.

UEFA Nāciju līgā Latvijas izlase startējusi ne pārāk sekmīgi, jo septembrī savā laukumā nospēlēts neizšķirti 0:0 ar Andoru, bet viesos ar 0:1 piedzīvots zaudējums Gruzijai. Turpinājumā oktobrī Latvijas futbolisti savā laukumā nospēlēja 1:1 ar Kazahstānu un ar 0:3 piekāpās Gruzijai.

FIFA rangā Gruzija ir 92.vietā, Kazahstāna ieņem 117.pozīciju, Latvija atrodama 132.vietā, bet Andora ir pozīciju zemāk.

Latvijas izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens uz novembra spēlēm valstsvienības kandidātu lokā iekļāva 24 spēlētājus, kuru starpā ir arī trīs debitanti - vārtsargs Roberts Ozols, aizsargs Antonijs Černomordijs (abi "Riga FC", Latvija) un pussargs Aleksejs Saveļjevs ("Hellas Verona F.C.", Itālija).

Aizvadītajā nedēļā uz Latvijas izlases treniņnometni tika izsaukts Igors Tarasovs (Vroclavas "Šlask", Polija), kurš kandidātu lokā aizstājis traumu guvušo Aleksandru Fertovu (RFS, Latvija). 

"Mūs sagaida interesantas spēles. Ar abām komandām esam jau tikušies. Atskatoties uz oktobra spēlēm, protams, nevaram būt priecīgi par sasniegto rezultātu. Taču, paskatoties plašāk, es paliku apmierināts, redzot, ka mūsu futbolisti spēlē ar lielāku brīvību. Veiktās piespēles kļuvušas ātrākas. Mūsu komanda sākusi veidot kombinācijas un meklēt pareizās pozīcijas laukumā. Paši futbolisti sākuši improvizēt vairāk noteiktas taktiskās shēmas ietvaros. Pateicoties šīm pozitīvajām lietām, vienlaikus spējām radīt vairāk vārtu gūšanas iespējas, sist pa vārtiem... Tomēr mums vēl ir daudz, kur attīstīties gan aizsardzībā, gan uzbrukumā," norāda Pātelainens.

"Novembrī vēlamies attīstīt savu sniegumu! Saprotam, ka mums priekšā sagaida grūti izaicinājumi. Pirmais būs Kazahstānā, pret kuru spēlējām savā laukumā oktobrī. Tagad dodamies izbraukumā pie šīs komandas, kas būs agresīva un uzbruks. Mums tam jābūt gataviem. Es zinu, ka mēs savukārt būsim organizēti, un mūsu spēlētāji parādīs pareizo attieksmi. Cerams, ka mūsu futbolisti vienlaikus arī pieņems pareizos lēmumus situācijās, kad Kazahstāna liks to darīt," sacīja Latvijas izlases galvenais treneris.

"Rezultāts pret Andoru savā laukumā mums visiem bija vilšanās kā rezultāta, tā arī parādītā snieguma ziņā. Atbildes mačā vēlamies šo situāciju labāk. Visi apzināmies, ka tā nebūs viegla spēle. Andora centīsies izjaukt mūsu spēli, paši vienlaikus spēlēs ļoti organizēti aizsardzībā. Šī komanda centīsies sagādāt mums lielas grūtības. Taču mūsu plāns ir turpināt attīstīties un spēlēt arvien labāk un labāk. Mēs lūkojamies uz priekšu ar mērķi sasniegt pozitīvu rezultātu abās spēlēs novembrī," piebilda Somijas speciālists.

UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga ir sadalītas četrās divīzijās, Latvijai spēlējot vājākajā no tām jeb D divīzijā. Tajā ir četras grupas, katrā pa četrām vienībām, tām līdz novembra beigām aizvadot divu apļu turnīru. Grupu uzvarētāji savukārt vēlāk noskaidros divīzijas labāko komandu, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Līdz ar to UEFA Nāciju līga ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas sāksies 2019.gada martā. Šoreiz Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās.

Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu