Herns: Džošua ir ieintriģēts cīnīties ar Usiku. Tā būs monstru cīņa (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua.
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua. Foto: AP/LETA/TVNET kolāža

Pasaules čempions boksā smagsvaru kategorijā Entonijs Džošua (Lielbritānija) ir ieintriģēts cīnīties pret absolūto čempionu pirmā smagā svara kategorijā Oleksandru Usiku (Ukraina), uzskata abu sportistu pārstāvošais promoteris Edijs Herns.

Usiks pagājušās nedēļas nogalē Mančestrā aizstāvēja WBC, WBO, IBF un WBA pasaules čempiona jostas pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg), astotajā raundā ar nokautu pieveicot britu Toniju Beljū.

Sagaidāms, ka Usiks pāries uz smagsvaru kategoriju, lai izaicinātu Džošua, kura īpašumā ir pasaules čempiona jostas WBA "super", IBF un WBO versijās.

Usiku pārstāvošā "K2 Promotions" kompānija ir noslēgusi līgumu ar "Matchroom" kompāniju, kuru vada promoteris Edijs Hērns. Viņš ir arī Džošua pārstāvis.

"Domāju, ka viņš (Džošua) ir ieintriģēts cīnīties ar Usiku," intervijā "Sky Sports" sacīja Herns. "Domāju, ka viņš gribētu cīnīties pret jebkuru bokseri, kuru viņš uzskata par pasaules klases cīkstoni."

Jau ilgāku laiku ir zināms, ka Džošua nākamā cīņa būs 2019. gada 13. aprīlī Vemblija stadionā Londonā, taču vēl nav paziņots dueļa pretinieks.

Herns atzīst, ka Džošua prioritāte ir cīņa pret ASV bokseri Deonteju Vailderu, kurš 2. decembrī Losandželosā centīsies aizstāvēt WBC pasaules čempiona jostu pret Taisonu Fjūriju no Lielbritānijas.

"Viss atkarīgs no Vaildera gaidāmās cīņas. Ja duelis pret Vailderu nenotiks, tad Džošua nākamo cīņu varētu aizvadīt pret Dilanu Vaitu, ja viņš uzvarēs Dereku Čizoru (abi Lielbritānijas bokseri savā starpā spēkosies 22. decembrī)," nākotnes plānus ieskicēja Herns.

"Savukārt pēc tam (Džošua) varētu cīnīties pret Usiku. Tomēr lielā mērā tas ir atkarīgs no Usika, ko viņš vēlās darīt un vai jutīsies gatavs," piebilda menedžeris.

"Domāju, ka Usikam cīņa ar Džošua būs ļoti, ļoti grūta. Džošua ir ātrs, ļoti kustīgs. Domāju, ka Usiks sevi labāk var parādīt pret lēnākiem smagsvariem. Tomēr tā būs monstru cīņa," teica Herns.

Entonijs Džošua
Entonijs Džošua Foto: Reuters/ScanPix

Viens no Usika menedžeriem Egiss Klimass, kurš ir dzimis Lietuvā, intervijā "Sky Sports" izteicies, ka Ukrainas bokserim smagsvaros jāaizvada vismaz viena cīņa, lai stātos pretī Džošua.

"Ja pāriesim uz smagsvariem, mums tas jādara ļoti profesionāli, tāpēc būs nepieciešami pāris mēneši, lai viņu (Usiku) sagatavotu," sacīja menedžeris.

"Pirmā cīņa smagsvaros nebūs pret Džošua. Viņam (Usikam) jāaizvada viena vai divas cīņas pret lielākiem puišiem. Bet viņš būs ļoti, ļoti labs smagsvars. Viņš parādīs savu ātrumu un spēku. Komandas mērķis ir cīnīties pret labākajiem šajā divīzijā," teica Klimass.

Tonijs Beljū un Oleksandrs Usiks
Tonijs Beljū un Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/LETA

Herns norādīja, ka Džošua nākamgad aizvadīs divas cīņas, un otrā no tām varētu būt pret Usiku.

"Pirmā nebūs pret Usiku, tāpēc ka viņš pirms tam vēlas aizvadīt kādu cīņu smagsvaros. Viņam noteikti būs daudz iespēju (tikt pie pretinieka)," teica Herns.

Jāpiebilst, ka pirmā smagā svara kategorijas pasaules čempiona jostas kļūs vakantas, ja Usiks pāries uz smagsvariem. Līdz ar to Latvijas labākajam bokserim Mairim Briedim rastos labas izredzes atgūt pasaules čempiona titulu WBC versijā, kā arī pacīnīties par kādu citu pasaules čempiona jostu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu