"Lattelecom" maratons iekļauts pasaules prestižāko maratonu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Lattelecom" Rīgas maratona dalībnieki 10km un 6km distancē.
"Lattelecom" Rīgas maratona dalībnieki 10km un 6km distancē. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Lattelecom" Rīgas maratons ticis iekļauts pasaules prestižāko maratonu līgā, ziņo pasākuma rīkotāji.

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) apstiprinājusi "Lattelecom" maratona atbilstību prestižajai Zelta kvalitātes zīmei. Zelta zīmē "Lattelecom" maratons pirmoreiz noritēs jau nākamgad, kļūstot par vienīgo maratonu Ziemeļeiropā, kas jebkad iekļauts pasaules prestižāko maratonu līgā kopā ar tādiem maratoniem kā Berlīnes, Tokijas, Londonas, Bostonas, Ņujorkas, Prāgas un citiem.

IAAF atzinusi, ka "Lattelecom" maratons izpildījis augstākos kvalitātes kritērijus un 2019.gadā varēs nest Zelta kvalitātes zīmi, iekļaujoties pasaules prestižāko maratonu līgā.

"Zelta kvalitātes zīmes iegūšana ir kā skaista dāvana Latvijai un šīs valsts sportam simtgadē," pasākuma rīkotāju paziņojumā citēts tā vadītājs Aigars Nords.

"Pasaulē notiek tūkstošiem maratonu un iekļūšana augstākajā līgā nav nejaušība, bet ilgstošs un mērķtiecīgs komandas un partneru darbs, kā arī pārliecība, ka esam spējīgi spēlēt maratonu augstākajā līgā. Pirms divpadsmit gadiem, kad uzsākām maratona organizēšanu, iekļūšana pasaules prestižāko maratonu līgā pat sapņos nerādījās. Tā nav tikai atzinība par sasniegto, bet arī milzu atbildība būt par izcilības etalonu citiem maratoniem visā pasaulē," sacīja Nords.

IAAF kvalitātes zīmi maratons var saņemt, izpildot precīzi definētus kritērijus, kas ietver visu pasākuma norisi, sākot no trases kvalitātes un organizācijas, mārketinga un sniegtajiem pakalpojumiem dalībniekiem un līdzjutējiem, līdz sasniegtajiem sportiskajiem rezultātiem un elites skrējēju kvalifikācijas līmenim.

Sacensību atbilstību kvalitātes kritērijiem izskata IAAF, tiesības rīkot Zelta, Sudraba vai Bronzas līmeņa maratonu piešķirot uz vienu gadu. Šogad IAAF Zelta kvalitātes zīmi visā pasaulē drīkstēja izmantot 36 maratoni (no tiem tikai 11 Eiropā). Galīgais 2019.gada Zelta maratonu kalendārs vēl nav apstiprināts, bet paredzams, ka kopā ar Rīgu tajā tiks iekļauti ne vairāk kā 30 maratoni no visas pasaules.

Gaidāms, ka Zelta statuss pastiprinās ārvalstu maratona skrējēju interesi par Rīgu, kā arī piesaistīs papildus finansiālos līdzekļus valsts ekonomikai. Tāpat maratona organizatori paredz, ka nākamgad, pateicoties IAAF Zelta kvalitātes zīmei, "Lattelecom" maratonā uz starta līnijas izies spēcīgākais elites skrējēju sastāvs, kāds jebkad redzēts Ziemeļeiropā.

Kopumā "Lattelecom" maratons dažādās distancēs šogad pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu - 37 645 skrējējus no 78 valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu