#LV100sportisti (1)

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

Šonedēļ pie krūtīm spraužam sarkanbaltsarkano lentīti, atrodam receptes svētku maltītei, velkam ārā no skapja svētku drēbes, lai ar saviļņojumu sagaidītu vērienīgāko notikumu mūsdienu Latvijas vēsturē – Latvijas valsts 100. dzimšanas dienu! Neapšaubāmi, šis ir gaidītākais un apspriestākais kultūrvēstures notikums šogad, kas savu kulmināciju sasniegs 18. novembrī. Par to, kāda ir bijusi simtgade Latvijas sportā, savā viedoklī ar mums dalījās sporta entuziasts un Latvijas lielākā sporta totalizatora “Optibet” vadītājs Dainis Niedra.

Simtgades kontekstā varam runāt ne tikai par brīvības cīņām, zinātniskiem atklājumiem vai ekonomisko izaugsmi, bet arī par sasniegumiem sportā. Tā kā ikdienā sniedzam atbalstu Latvijas sportistiem un sporta organizācijām, par godu valsts simtgadei esam iesaistījušies patriotiskā un sirsnīgā sociālā projektā – Latvijas simtgades sportisti (https://lv100sportisti.com/).

Sveicot valsti dzimšanas dienā, ir izveidots latviešu sportistu TOP 100, kas nesuši savas dzimtenes vārdu pasaulē jau kopš 1918. gada. Lai noskaidrotu, kurš ir populārākais sportists Latvijas iedzīvotāju vidū, ikviens var iepazīties tuvāk ar sportistu sasniegumiem, sekot līdzi intervijām, atsaukt atmiņā arī sen aizmirstus, bet ne mazāk izcilus vārdus Latvijas sporta vēsturē un, galu galā, katru dienu balsot par savu favorītu. 

Apskatot TOP 100 iekļautos vārdus, iedziļinoties katra sportista dzīvesstāstā, varam vēlreiz pārliecināties, cik varena un bagāta sportā ir mazā Latvija! Turklāt, lai godinātu un slavētu visus labākos Latvijas simtgades sportistus, nav iespējams iekļauties simtniekā – Latvijas sporta izcilnieki un lielu sacensību medaļnieki ir mērāmi vairākos simtos. Hronoloģiski atskatoties uz simtgades sporta sasniegumiem, pārliecinos, ka, neskatoties uz vēsturiskiem politiskiem notikumiem vai pakļautību svešai varai, sīkstā latvieša gribasspēks un mērķtiecība ir palīdzējusi sasniegt augstākos rezultātus. 

Projekta “Latvijas simtgades sportisti” balsošana norisinās jau vairākas nedēļas. TOP 10 populārāko sportistu vidū pārsvarā ir mūsdienu sporta pārstāvji, kam ir loģisks izskaidrojums – par šiem sportistiem mēs redzam, dzirdam un lasām vairāk nekā par vēsturiskām personībām. 

Vairākas nedēļas izteikts līderis topa augšgalā bija izcilais bokseris Mairis Briedis, aiz sevis atstājot leģendāro hokejistu Sandi Ozoliņu, taču, tuvojoties balsošanas beigām, cīņa kļūst aizvien saspringtāka – gandrīz katru stundu līdera pozīcija mainās – te Briedis, te Ozoliņš, te Briedis, te atkal Ozoliņš.

Diemžēl daudzu Latvijas sporta izcilnieku vārdus, kā Adalberts Bubenko, Edvīns Bietags, Mihails Tāls, daļa jauniešu dzird pirmo reizi, jo seko līdzi tikai pašreiz aktuālajam sportam. Tāpēc ir patiess prieks un lepnums par šādiem projektiem, kas interesantā un atraktīvā veidā stāsta un cildina aizmirstus, bet ne mazāk nozīmīgus varoņus sportā. 

Ja vēl neesat izvēlējušies savu sporta favorītu, aicinu nobalsot tagad - 18. novembrī uzzināsim, kurš būs izpelnījies simtgades sportista titulu. Novēlu tautiešiem svētīgus, sirdssiltus un priecīgus svētkus! Sviniet valsts dzimšanas dienu ar atvērtu sirdi un gaišām domām, lai Latvija plaukst, zeļ un priecē ar sportiskiem sasniegumiem arī nākamo simtgadi! 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu