"Kurbads" ar cīņu pret "Gomeļ" sāk Kontinentālā kausa trešo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
HK "Kurbads"
HK "Kurbads" Foto: Romāns Kokšarovs

Latvijas čempionvienība hokejā "Kurbads" piektdien Lionā (Francija) Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Kontinentālās kausa izcīņas trešās kārtas pirmajā spēlē tiksies ar Baltkrievijas vienību "Gomeļ".

Trešā posma D grupas mačs "Charlemagne" arēnā sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika.

Otrā šīs apakšgrupas mačā plkst.21.30 mājiniece Lionas "Lions", ko pārstāv uzbrucēji Martins Lavrovs, Artūrs Mickevičs un Ainārs Podziņš, tiksies ar Kazahstānas vienību Kokšetau "Arlan".

Sestdien "Kurbads" spēkosies ar "Arlan" komandu, bet svētdien tiksies ar "Lions" vienību.

Finālposmā iekļūs divas labākās D grupas komandas.

Tikmēr trešā posma E grupā cīnīsies Lielbritānijas komanda Belfāstas "Giants", Polijas klubs Katovices GKS, horvātu vienība Zagrebas "Medveščak", kā arī Imanta Ļeščova un Oļega Šišļaņņikovs pārstāvētā Itālijas komanda "Ritten Sport", kas cīnās Alpu hokeja līgā. E grupas cīņas šonedēļ notiek Belfāstā.

"Kurbads" oktobrī triumfēja savā laukumā notikušajā C grupas turnīrā. Latvijas čempione ar 9:2 sagrāva Islandes klubu Agireiri "Skautafelag", ar 8:1 apspēlēja Spānijas vienību Sansevastjanas "Txuri Urdin" un ar 2:1 guva virsroku pār Ukrainas klubu Doņeckas "Donbass".

"Kurbads" Kontinentālā kausa izcīņas posmu uzņēma otro gadu pēc kārtas.

"Kurbads" šonedēļ pastiprinājusi sastāvu ar 35 spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizvadījušo uzbrucēju Elizeru Šerbatovu.

"Kurbads" ar 24 punktiem 14 spēlēs Latvijas čempionāta kopvērtējuma tabulā ieņem trešo vietu, kamēr "Gomeļ" ar 40 punktiem 23 mačos ir ceturtā Baltkrievijas meistarsacīkstēs.

Gomeļas komandas sastāvu veido vietējie hokejisti. "Gomeļ" 2003.gadā tika kronēta par Baltkrievijas čempioni, bet iepriekšējā sezonā apstājās izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā.

"Gomeļ" rindas savulaik pārstāvējuši tādi Latvijas hokejisti kā Lauris Dārziņš, Edijs Brahmanis, Elvis Želubovskis, Aleksandrs Kerčs, Sergejs Naumovs, Viktors Bļinovs un Atvars Tribuncovs.

Aizvadītajā sezonā "Kurbads" nesasniedza Dānijā notikušā Kontinentālā kausa izcīņas finālu, izšķirošajā trešās kārtas spēlē zaudējot latviešu vārtsarga Ervīna Muštukova pārstāvētajai Lielbritānijas vienībai Šefīldas "Steelers".

Pagājušajā sezonā par šī turnīra čempioni kļuva Baltkrievijas komanda Minskas "Junostj", bet vienu sezonu iepriekš Kontinentālajā kausā triumfēja Lielbritānijas hokeja klubs Notingemas "Panthers", kas finālā pieveica "Ritten Sport" ar latviešu uzbrucēju Jāni Spruktu sastāvā.

Savukārt "Kurbads" pagājušajā sezonā triumfēja "Optibet" Hokeja līgas (OHL) jeb Latvijas čempionāta virslīgas finālā, ar rezultātu 4-0 apspēlējot "Zemgale"/LLU hokejistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu