Federers iekļūst ATP sezonas noslēguma turnīra pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: EPA/LETA

Planētas trešā rakete vīru tenisā Rodžers Federers no Šveices ceturtdien nodrošināja vietu ATP sezonas noslēguma turnīra "ATP Finals" pusfinālā.

Federers Leitona Hjūita vārdā nosauktās grupas pēdējā spēlē ar rezultātu 6-4, 6-3 pārspēja Dienvidāfrikas Republikas tenisistu Kevinu Andersonu, kurš rangā ieņem sesto vietu.

Federers ATP sezonas noslēguma turnīrā piedalās 16.reizi, tikai vienās no sacensībām neiekļūstot pusfinālā.

Pirms tam šīs apakšgrupas mačā ranga astotais numurs Dominiks Tīms no Austrijas ar 6-1, 6-4 apspēlēja japāni Kei Niškori, kurš reitingā ieņem devīto vietu.

"Grupu turnīrs ir kas nepierasts, jo esam pieraduši pie "zaudē - ej mājās". Tīma uzvara man palīdzēja, taču gribēju noslēgt grupu kārtu ar panākumu," teica Federers.

Apakšgrupā pa divām uzvarām trīs spēlēs bija Federeram un Andersonam, šveicietim ieņemot pirmo vietu. Savukārt pa panākumam guva Tīms un Nišikori.

Tikmēr Gustavu Kuertēna grupā ar divām uzvarām divās spēlēs ir planētas pirmā rakete Novaks Džokovičs no Serbijas, pa vienai uzvarai ir vācietim Aleksandram Zverevam un horvātam Marinam Čiličam, kamēr divi zaudējumi ir amerikāņa Džona Isnera kontā.

Pusfinālu sasniegs katras grupas divi spēcīgākie tenisisti.

Traumu dēļ šajā turnīrā nepiedalās pasaules otrā rakete Rafaels Nadals no Spānijas un argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš rangā atrodas ceturtajā vietā.

Sezonas noslēguma turnīrā piedalās gada astoņi labākie tenisisti.

Turnīrs noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu