Dubra: Neizšķirts pret Kazahstānu bija optimāls rezultāts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Deniss Rakels, Artūrs Karašausks un Kaspars Dubra
Deniss Rakels, Artūrs Karašausks un Kaspars Dubra Foto: Reuters/LETA

Latvijas futbola izlases neizšķirts pret Kazahstānu šajā brīdī ir optimāls rezultāts, uzskata valstsvienības aizsargs Kaspars Dubra.

Latvijas futbola valstsvienība ceturtdien UEFA Nāciju līgas piektajā mačā viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Kazahstānas izlasi.

"Gribējās izraut uzvaru, otrajā puslaikā bija momenti, no kuriem varējām izspiest vairāk. Kazahstāna daudz sita pa mūsu vārtiem. Kā jau visās spēlēs, mača beigās bija liels sasprindzinājums. Ļoti labi, ka abas komandas gribēja uzvarēt - līdzjutējiem tas patīk. Bija labs futbols," intervijā Latvijas Futbola federācijai (LFF) stāstīja Dubra.

Latvijas izlases labā vārtus pēc stūra sitiena izspēles guva Deniss Rakels.

"Standartsituācijas ir mūsu trumpis, lai gan iepriekš šādā veidā nebijām guvuši daudz vārtu. Pēdējā laikā izmantojam standartsituācijas, kas ir ļoti labi," uzsvēra Dubra.

Kā Rakels, tā Artūrs Karašausks savus pirmos vārtus izlasē guvuši pret Kazahstānas izlasi.

"Gribētu, lai nākamajā spēlē iesit abi un mēs uzvaram. Malači, čaļi, ka abi guvuši pirmos vārtus izlasē. Vienīgais, kas nav patīkami, ka šoreiz neizcīnījām uzvaru. Neizšķirts ir optimālais rezultāts šajā spēlē," pauda Dubra.

Arī abu izlašu mačs Rīgā noslēdzās neizšķirti 1:1.

"Rīgā bija līdzīga spēle. Šoreiz pirmajā puslaikā nedaudz baidījāmies, bet otrajā diezgan labi nospēlējām. Bija labi momenti un uzbrukumi, kā arī aizmugures situācijas uz robežas, pēc kurām varējām gūt vārtus," skaidroja Dubra.

Abos mačos pret Kazahstānu latvieši atspēlējās no nonākšanas iedzinējos ar 0:1.

"Ļoti pozitīvi, ka spējām izlīdzināt rezultātu un nenolaidām rokas. Soli pa solim ejam uz priekšu. Ceru, ka turpmāk būs uzvaras un aizsardzībā nospēlēsim uz nulles," atzīmēja Dubra.

Tikmēr Rakels pauda gandarījumu par saviem pirmajiem vārtiem izlasē.

"Bija stūra sitiens, man vajadzēja būt 16 metru attālumā no vārtiem. Intuīcija teica, ka jādodas uz vārtu stabu. Bija divas sekundes, un uzreiz situ pa vārtiem," atklāja Rakels.

"Otrajā puslaikā nospēlējām labāk, bet pēdējās minūtēs bija smagi, jo viņi gribēja uzvaru savā laukumā. Abas komandas varēja iesist, lai gan nevienai nebija 100% vārtu gūšanas momenti. Varējām nospēlēt labāk pretuzbrukumos," atzina Rakels.

Grupas vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Gruzija, kam ar sešiem punktiem seko Kazahstāna, kamēr pa trim punktiem guvušas Latvija un Andora, latviešiem iekrājot labāko gūto un zaudēto vārtu attiecību.

Gruzija jau nodrošinājusi uzvaru grupā un nākamajā gadā varēs cīnīties par pirmo vietu D divīzijā un ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Dalību UEFA Nāciju līgā Latvijas izlase sāka ne pārāk sekmīgi, jo septembrī savās mājās cīnījās neizšķirti 0:0 ar Andoru un viesos ar 0:1 zaudēja Gruzijai, bet oktobrī savā laukumā nospēlēja 1:1 ar Kazahstānu un ar 0:3 piekāpās Gruzijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu