Rīgas "Dinamo" "bullīšos" piekāpjas čempionei "Ak Bars" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" sestdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā ar 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās pašreizējajai Gagarina kausa īpašniecei Kazaņas "Ak Bars". Līdz ar to ir pārtrūkusi rīdzinieku četru uzvaru sērija.

Rīgas "Dinamo" sastāvā vārtus pamatlaikā guva Miķelis Rēdlihs, kamēr pretiniekiem izcēlās Jirži Sekačs, kurš arī "bullīšos" nodrošināja "Ak Bars" uzvaru.

Abu komandu spēle iesākās aktīvā hokejā, tomēr teritoriāls pārsvars piederēja par favorīti uzskatītajai "Ak Bars". Tiesa, Rīgas "Dinamo" diezgan prasmīgi aizsargājās un neļāva mājiniekiem izveidot bīstamus momentus pie saviem vārtiem. Pāris reizes rīdzinieku vārtsargam Timuram Biļalovam gan spēlē nācās iesaistīties, bet vēl ievadā situāciju pie Kazaņas kluba vārtiem nesekmīgi saasināja Brendons Makmilens un Kevins Klārks.

Cīņas septītajā minūtē Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Matiass Mitinens nopelnīja divu minūšu sodu, bet Latvijas klubs mazākumu izturēja. Tiesa, tikai neilgu brīdi pēc tam soms atkal noraidījās, taču mazākuma laikā pēc "Ak Bars" hokejistu kļūdas uz vārtiem izskrēja Emīls Ģēģeris, bet viņam atklāt spēles rezultātu neizdevās. Pirmajās 20 minūtēs neviena no komandām vārtus tā arī neguva, lai gan vēl perioda beigās Rīgas "Dinamo" tika pie iespējas spēlēt vairākumā, taču Kazaņas kluba vārtsargs Vladislavs Podjapolskis spēlēja pārliecinoši, lai gan vēl pēdējās sekundēs pēc bīstama viesu metiena Gagarina kausa čempionus glāba vārtu pārliktnis.

Arī otro trešdaļu abas vienības uzsāka aktīvā cīņā, turklāt lieliska iespēja atklāt rezultātu bija Miķelim Rēdliham, kurš kritienā ripu raidīja garām vārtiem, bet pēc tam Andris Džeriņš centās nesekmīgo Nerijus Ališauska metienu pārvērst vārtu guvumā. Rezultāts gan palika nemainīgs, taču iniciatīva pamazām atkal pārgāja "Ak Bars" pusē. Mačs ritēja bez lielām pauzēm, turklāt vienības demonstrēja ātru un skatāmu hokeju.

Atzīstami rīdzinieku vārtos darbojās Biļalovs, kurš vairākkārt neitralizēja briesmas pie vārtiem. Rīgas "Dinamo" gan kopumā nespēja atbildēt ar tik bīstamiem uzbrukumiem kā pretinieki. Cīņas 37.minūtē Kazaņas vienība gan pamanījās nopelnīt noraidījumu. Vairākumu Latvijas klubs gan neizmantoja, taču nostājās pretinieku zonā un veica metienus pa vārtiem, bet tie nebija pārāk bīstami. Vēl otrās trešdaļas pēdējā minūtē par sitienu pretiniekam ar nūju divu minūšu noraidījumu saņēma rīdzinieku aizsargs Sergejs Gimajevs. Pirmās 30 sekundes mājinieki no vairākuma neizmantoja, arī otrajam periodam noslēdzoties bez gūtiem vārtiem.

Vairākumu "Ak Bars" vienība gan neizmantoja, bet pēc tam, jau spēlējot vienādos sastāvos, abas komandas apmainījās bīstamiem uzbrukumiem. Cīņas gaita izmainījās 45.minūtē, kad 2+2 soda minūšu sodu par sitienu ar nūju Danielam Bērziņam saņēma Sekačs. Otro no piešķirtajiem sodiem izdevās izmantot - 48.minūtē Uvis Jānis Balinskis piespēlēja ripu Rēdliham uz vārtu priekšu, kurš ar atkārtotu metienu atklāja dueļa rezultātu.

Neilgi pēc vārtu guvuma noraidījumu saņēma viens no rīdzinieku līderiem Metjū Majone, turklāt viena hokejista pārsvaru mājinieki izmantoja - vietējo līdzjutēju atbalstīti, "Ak Bars" spēlētāji radīja pamatīgu spiedienu pie Rīgas "Dinamo" vārtiem, kas vainagojās panākumiem, jo ar atkārtotu metienu 51.minūtē izcēlās Sekačs. Pēc rezultāta izlīdzināšanas Kazaņas vienība turpināja spēlēt aktīvi un kontrolēt cīņas gaitu.

Tiesa, "Ak Bars" spiediens mazinājās brīdī, kad 58.minūtē noraidījumu saņēma Kazaņas komandas hokejists Robs Klinkhammers. Vairākumu Rīgas "Dinamo" neizmantoja, bet rezultāts pamatlaikā vairs nemainījās.

Spēlējot formātā trīs pret trīs, pagarinājumā aizritēja ļoti aktīvs hokejs, tomēr izteikts pārsvars piederēja "Ak Bars" vienībai. Tikmēr rīdziniekiem bija problēmas ar tikšanu ārpus savas aizsardzības zonas. Pēdējā minūtē Kazaņas komanda devās ļoti bīstamā pretuzbrukumā, tomēr mājinieku hokejisti uztriecās Biļalovam un izgrūda vārtus. Papildlaikā rezultāts tā arī nemainījās, tāpēc šī mača uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Rīgas "Dinamo" vienībai pēcspēles metienu sērija gan bija neveiksmīga, jo savas iespējas neizmantoja Gints Meija, Lauris Dārziņš, Kevins Klārks, Metjū Majone un Andris Džeriņš, kamēr Kazaņas komanda vienīgo reizi precīzs bija Sekačs, nodrošinot mājiniekiem uzvaru.

Latvijas klubam šajā mačā nepalīdzēja tā rezultatīvākais spēlētājs Līnuss Videls.

Rīdzinieki šo izbraukumu sāka otrdien, kad ar 4:3 uzveica Ņižņekamskas "Ņeftehimik", gandrīz pamanoties izlaist četru vārtu pārsvaru, bet divas dienas vēlāk, pateicoties Uvja Jāņa Balinska precīzajam raidījumam, pagarinājumā ar 3:2 izdevās pārspēt Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

Pēc sestdienas mača rīdzinieki atgriezīsies Latvijā, lai nākamnedēļ uzsāktu mājas spēļu sēriju, kuras laikā būs jātiekas ar Maskavas apgabala "Vitjaz", Boba Hārtlija trenēto Omskas "Avangard", Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA. Nākamajā izbraukumā Latvijas klubs dosies vien pēc divām nedēļām.

Rīgas "Dinamo" ar "Ak Bars" tikās pirmssezonas pārbaudes turnīra "Latvijas Dzelzceļa" kausa ietvaros, kad panākumu pagarinājumā ar 2:1 guva mājinieki. Savukārt KHL čempionāta ietvaros šīs komandas savā starpā kopumā spēkojušās 19 reizes, Latvijas klubam tiekot pie sešām uzvarām.

Rīdzinieki Rietumu konferences kopvērtējumā ar 28 punktiem 27 mačos ieņem septīto vietu, kamēr "Ak Bars" 29 spēlēs izcīnījusi 40 punktus, kas Austrumu konferencē ļauj atrasties ceturtajā vietā.

Latvijas klubs izbraukumā devās ar iepriekš savainoto kanādiešu uzbrucēju Brendonu Makmilenu sastāvā. Viņš traumas dēļ nebija spēlējis kopš septembra beigām, bet šonedēļ beidzot atgriezās laukumā.

Tiesa, rīdzinieki izbraukumā bija spiesti iztikt bez savainotajiem aizsarga Kristapa Zīles un uzbrucēja Gunāra Skvorcova.

Tāpat izbraukumā devās trešais vārtsargs Maksims Tretjaks. Vēl pagājušajā nedēļā bija informācija, ka viņš karjeru turpinās Novosibirskas "Sibirj" komandā, tomēr šādas runas nepiepildījās.

Vēl izbraukumā nedevās Roberts Mamčics, Roberts Lipsbergs, Mārtiņš Dzierkals un Egils Kalns, kuri palīdz "Optibet" Hokeja līgā (OHL) spēlējošajam fārmklubam "Liepāja".

Kopā ar Rīgas klubu izbraukumā devās kopumā trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji. Galvenā trenera Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā bija vārtsargi Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalovs, Maksims Tretjaks; aizsargi Artjoms Aļajevs, Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Sergejs Gimajevs, Metjū Majone, Dmitrijs Šuļenins, Kristaps Sotnieks, Marks Entonijs Zaneti; uzbrucēji Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Koltons Gilīss, Rihards Marenis, Brendons Makmilens, Gints Meija, Matiass Mitinens, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Līnuss Videls.

Rīgas "Dinamo" aizsargs Majone saņēmis visvairāk balsu KHL Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā, turklāt Bobrova divīzijas sākumsastāvā iebalsots arī rīdzinieku zviedru uzbrucējs Videls.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 13 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu