Pātelainens: Centīsimies darīt visu, lai godam pārstāvētu Latviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miksu Pātelainens
Miksu Pātelainens Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas futbola valstsvienība nav pašpārliecināta un UEFA Nāciju līgas maču ar Andoru uztver ļoti nopietni, uzsver izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens.

Latvijas futbola valstsvienība pirmdien viesos aizvadīs UEFA Nāciju līgas noslēdzošo maču, tiekoties ar Andoru. D divīzijas pirmās apakšgrupas mačs Andorā sāksies plkst.19.

"Apsveicu visus valsts svētkos. Centīsimies darīt visu, lai godam pārstāvētu Latvijas krāsas un izcīnītu uzvaru," preses konference ar apsveikumu iesāka Pātelainens.

"Gribam uzvarēt, bet tajā pat laikā saprotam, ka Andora ir organizēta komanda ar ātriem un tehniskiem spēlētājiem, kuri ir bīstami pretuzbrukumos. Viņi ir labi sagatavoti standartsituācijas. Būs grūta spēle, tāpēc neesam pašpārliecināti un šo maču uztveram ļoti nopietni," pauda somu speciālists.

Viņaprāt, cīņa būs līdzvērtīga.

"Sagaidu, ka būs spiediens no Andoras izlases. Nav tā, ka tiekas futbola grands ar apakšgala komandu. Andora ar katru no grupas komandām nospēlējusi neizšķirti un mājās vēl nav zaudējusi. Sagaidu, ka spēle būs līdzīga un ļoti sīva," skaidroja Pātelainens.

"Tie laiki ir pagājuši, kad komandas šeit ierodas pēc vieglām uzvarām. Nevienam no Andoras pretiniekiem šeit nav viegli, kas ir komandas treneru un spēlētāju nopelns. Andora ir spērusi ļoti lielu soli uz priekšu," atzīmēja Latvijas izlases galvenais treneris.

Abu komandu iepriekšējā savstarpējā spēle, kas notika septembrī Rīgā, noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

"Neesam apmierināti ar spēli uzbrukumā. Esam redzējuši visas Andoras spēles šajā turnīrā. Mums ir ļoti labi sagatavots plāns kā spēlēt pret Andoru, tam arī pakārtosim mūsu taktiku. Gribam gūt vārtus katrā spēlē. Šo spēļu laikā esam progresējuši un futbolisti strādājuši ar labu attieksmi. Zinu, cik liela ir futbolistu vēlme labi nospēlēt," stāstīja Pātelainens.

Tāpat arī izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko apsveica Latviju tās simtgadē.

"Vēlu laimi nākamajos simts gados un vēl tālākā nākotnē," teica Maksimenko.

Mačs Andorā la Veljā norisināsies uz mākslīgā seguma.

"Tā nav problēma. Protams, ka daudz ērtāk ir spēlēt uz dabīgā seguma, taču jau nedēļu esam trenējušies uz sintētikas un arī Kazahstānā spēlējām uz mākslīgā laukuma. Abām komandām būs vienādi apstākļi. Andora ir ļoti labi organizēta un kompakta komanda, ļoti labi spēlē pretuzbrukumos un standartsituācijās. Būs smaga spēle," pauda Maksimenko.

Grupas vadībā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Gruzija, kam ar sešiem punktiem seko Kazahstāna, bet Latvijai un Andorai tikmēr ir pa trīs punktiem.

Gruzija jau nodrošinājusi uzvaru grupā un nākamajā gadā varēs cīnīties par pirmo vietu D divīzijā un ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu