Seferovičs gūst "hat-trick" un ieved Šveici pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Haris Seferovičs
Haris Seferovičs Foto: AFP/LETA

Ar trim vārtiem izceļoties Harim Seferovičam, Šveices futbola izlase svētdien svinēja graujošu uzvaru UEFA Nāciju līgas mačā un iekļuva turnīra pusfinālā.

Šveicieši A divīzijas otrās grupas spēlē savā laukumā ar 5:2 (3:2) sagrāva Beļģiju.

Pasaules ranga līdere Beļģija pēc diviem precīziem Torgana Azāra sitieniem jau spēles 17.minūtē atradās vadībā ar 2:0.

Tiesa, 26.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Rikardo Rodrigess, bet vēl pirmajā puslaikā divreiz precīzi sita Seferovičs, Šveicei pārtraukumā dodoties ar vienu vārtu pārsvaru.

Spēles 62.minūtē Niko Elvedi panāca divu vārtu pārsvaru, bet astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Seferovičs nokārtoja sev "hat-trick".

Iepriekšējo reizi kāds no futbolistiem "hat-trick" pret Beļģiju iespēja 1986.gadā, kad Pasaules kausa astotdaļfinālā trīs bumbas "sarkano velnu" vārtos ieraidīja PSRS spēlētājs Igors Belanovs.

UEFA Nāciju līgas pusfinālā iekļuvušas Šveice, Anglija un Portugāle, bet par pēdējo ceļazīmi cīnīsies Pasaules kausa ieguvēja Francija un Nīderlande.

A divīzijas otrās grupas kopvērtējumā četrās spēlēs pa deviņiem punktiem bija Šveicei un Beļģijai, bet šveiciešiem bija labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība. Savukārt Islande palika bešā un atstāja augstāko divīziju.

Anglijas savā laukumā A divīzijas ceturtās grupas cīņā ar 2:1 (0:0) apspēlēja Horvātiju.

Angļiem vārtus guva Džese Lingārds un Herijs Keins, kurš piecas minūtes pirms pamatlaika beigām izrāva uzvaru, kamēr horvātiem izcēlās Andrejs Kramaričs.

Anglija savā grupā ierindojās pirmajā vietā ar septiņiem punktiem četros mačos. Otro vietu ieņēma Spānija, kas sakrāja sešus punktus, bet trešā palika Horvātija ar četriem punktiem.

Tikmēr B divīzijā Austrija trešās grupas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (0:0) uzvarēja Ziemeļīriju.

Austriešiem vārtus guva Havjērs Šlāgers un Valentīno Lazaro, kurš kompensācijas laikā izrāva uzvaru. Viesiem precīzi sita Korijs Evanss.

Šajā grupā ar desmit punktiem četrās spēlēs uzvarēja Bosnija un Hercegovina, septiņi punkti bija Austrijai, kamēr Ziemeļīrija palika bešā.

Savukārt C divīzijā negaidītu uzvaru svinēja Igaunija, kas otrās grupas mačā viesos ar 1:0 (1:0) pārspēja Grieķiju. Tiesa, igauņi jau iepriekš bija zaudējuši izredzes saglabāt vietu C divīzijā.

Igauņi uzvarēja pateicoties Konstantīnam Vasilim Lampropulom, kurš raidīja bumbu savos vārtos.

Otrā šīs grupas spēlē Ungārija mājās ar 2:0 (2:0) guva virsroku pār Somiju. Ungāriem precīzi sita Ādams Salai un Ādams Naģs.

Šajā grupā ar 12 punktiem sešās spēlēs uzvarēja Somija, tālāk ar desmit punktiem sekoja Ungārija, deviņi punkti bija Grieķijai, bet četri - Igaunijai.

Tikmēr D divīzijā jeb vājākajā līgā Baltkrievija otrās grupas mačā viesos ar 2:0 (1:0) pārspēja Sanmarīno. Baltkrieviem izcēlās Staņislavs Draguns un Antons Saroka.

Otrā šīs grupas spēlē Moldova savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:0) ar Luksemburgu. Mājiniekiem vārtus guva Radu Ginsari, bet viesiem izcēlās Stefāno Bensi.

Šajā grupā sešās spēlēs ar 14 punktiem un vārtu bilanci 10:0 uzvarēja Baltkrievija, desmit punkti bija Luksemburgai, deviņus punktus iekrāja Moldova, kamēr Sanmarīno palika bešā.

UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga ir sadalītas četrās divīzijās, Latvijai spēlējot vājākajā no tām jeb D divīzijā. Tajā ir četras grupas, katrā pa četrām vienībām, tām līdz novembra beigām aizvadot divu apļu turnīru. Grupu uzvarētāji savukārt vēlāk noskaidros divīzijas labāko komandu, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Līdz ar to UEFA Nāciju līga ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas sāksies 2019.gada martā. Šoreiz Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu