"Oilers" atbrīvo galveno treneri Maklelanu

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tods Maklelans
Tods Maklelans Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Edmontonas "Oilers" no amata atbrīvojusi galveno treneri Todu Maklelanu, bet viņa vietā nolīgts slavenais Kens Hičkoks, kurš šogad paziņoja par trenera karjeras beigām.

"Oilers" šobrīd ieņem 12.vietu Rietumu konferencē ar 19 punktiem 20 mačos, bet pēdējās septiņās cīņās Kanādas vienība cietusi sešas neveiksmes.

Šāds sniegums kluba vadībai licis pieņemt lēmumu par Maklelana atstādināšanu no amata, bet viņa vietā stājies 66 gadus vecais Hičkoks, kurš vēl šogad paziņoja, ka beidz trenera karjeru.

Pašlaik 51 gadus vecais Maklelans "Oilers" vadīja ceturto sezonu, bet pirms tam viņš septiņas sezonas trenēja Sanhosē "Sharks" vienību. Kopā ar "Sharks" viņš sešās sezonās iekļuva izslēgšanas spēlēs, turklāt divreiz tika līdz konferences finālam, bet ar "Oilers" izslēgšanas turnīru sasniedza tikai vienreiz, izstājoties pirmajā kārtā pirms divām sezonām.

Viņš kļuva par ceturto NHL galveno treneri, kurš šosezon zaudēja savu darbu.

Savukārt Hičkoka pēdējā darba vieta bija Dalasas "Stars" klubā, kur viņš pēc tam bija konsultants.

"Stars" vienību Hičkoks pirmo reizi sāka trenēt 1996.gadā, nostrādājot nepilnas septiņas sezonas, 1999.gadā ar Dalasas vienību izcīnot Stenlija kausu. Savukārt 2002.gadā viņš kļuva par Filadelfijas "Flyers" galveno treneri, taču 2006./2007.gada sezonas sākumā vien pēc astoņiem mačiem tika atbrīvots, tajā pat sezonā stājoties pie Kolumbusas "Blue Jackets" stūres.

Kolumbusā viņš nostrādāja piecas sezonas, tad no 2011. līdz pērnā gada februārim viņš bija Sentluisas "Blues" galvenais treneris, bet tad atgriezās Dalasas "Stars" vadītāja amatā.

Hičkoks 2011./2012.gada sezonā, kad strādāja ar "Blues" komandu, tika atzīts par NHL labāko treneri. Tāpat viņš palīdzējis Kanādas izlasei trīs reizes triumfēt olimpiskajās spēlēs, visos turnīros esot galvenā trenera palīgs. Savukārt 2008. un 2011.gadā viņš bija Kanādas valstsvienības galvenais treneris pasaules čempionātos, pirmajā turnīrā izcīnot otro vietu.

Viņš astoņās sezonās pie "Stars" stūres izcīnīja 319 uzvaras 585 spēlēs, kas ir kluba rekords, bet Stenlija kausa izcīņā 80 mačos tika pie 47 uzvarām, 1999.gadā izcīnot kausu.

Tikmēr karjerā kopā viņš NHL regulārajos čempionātos kā galvenais treneris bijis 1536 spēlēs, izcīnot 823 uzvaras, šajā rādītājā esot visu laiku trešais labākais līgas vēsturē. Savukārt Stenlija kausā viņš 168 spēlēs izcīnījis 86 uzvaras.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu