Merzļikina pārstāvētā "Lugano" zaudē Čempionu līgas astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlases pirmā numura Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices čempione "Lugano" otrdien cieta neveiksmi Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē.

"Lugano" viesos ar 4:5 (1:1, 2:1, 1:3) atzina šī turnīra titulētākās komandas Gēteborgas "Frolunda Indians" no Zviedrijas pārākumu.

Līdz ar to divu spēļu summā rezultāts vēstīja 6:5, jo pirmajā mačā tika fiksēts neizšķirts 1:1.

Latvijas vārtsargs šajā mačā atvairīja 33 no 38 pretinieku metieniem. Salīdzinājumā "Lugano" komandas hokejisti pa viesu vārtiem izpildīja 27 metienus.

"Frolunda Indians" ceturtdaļfinālā spēkosies ar Čehijas komandu Brno "Kometa", kas divu spēļu summā ar 10:6 apspēlēja Somijas klubu Tamperes "Tappara". Pirmajā mačā rezultāts vēstīja 5:1, bet otrajā duelis noslēdzās ar 5:5 (2:0, 1:2, 2:3).

Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos noteiks divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Iepriekš IIHF Čempionu līgas grupu turnīru nepārvarēja Latvijas uzbrucēja Māra Bičevska un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā čehu komanda Hradeckrālovas "Mountfield", kā arī uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā šīs pašas valsts vienība Tršinecas "Ocelārži".

IIHF Čempionu līgas pirmajā sezonā pirms trim gadiem uzvarēja Zviedrijas komanda "Lulea", pēc tam nākamajos divos turnīros triumfēja "Frolunda Indians", bet šogad trofeju ieguva Jiveskiles JYP no Somijas.

Aizvadītās sezonas finālā somu vienība Jiveskiles JYP ar rezultātu 2:0 apspēlēja Vekšes "Lakers" no Zviedrijas.

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu