Peineram seši punkti graujošā "Dariššafaka Tekfen" zaudējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žanis Peiners
Žanis Peiners Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Žanis Peiners svētdien guva sešus punktus viņa pārstāvētās Turcijas komandas Stambulas "Dariššafaka Tekfen" graujošā zaudējumā ULEB Eirolīgas mačā.

"Dariššafaka Tekfen" ar rezultātu 79:100 (10:25, 27:21, 19:22, 23:32) viesos zaudēja Stambulas "Fenerbahce" vienībai.

Peiners šajā spēlē laukumā pavadīja 20 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, abus soda metienus, bet aizmeta garām vienīgo tālmetienu.

Vēl Latvijas basketbolists izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm un vienu atlēkušo bumbu, kā arī divām izprovocētām piezīmēm. Peiners arī pats divreiz pārkāpa noteikumus, pieļāva trīs kļūdas, bet spēli pabeidza pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais "Dariššafaka Tekfen" rindās ar 17 punktiem bija Maikls Ēriks, bet uzvarētājiem 16 punktus guva Melihs Mahmutolu.

Tikmēr Jānis Timma un Jānis Strēlnieks otrdien kopā guva 20 punktus viņu pārstāvētās Grieķijas komandas Pirejas "Olympiakos" uzvarā 72:62 (15:15, 16:12, 14:16, 27:19) pār vācu klubu Minhenes "Bayern".

Timma laukumā pavadīja 29 un 54 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Viņš šajā laikā guva desmit punktus, realizējot divus no diviem divpunktu metieniem un divus no sešiem tālmetieniem.

Vēl Timma bloķēja vienu pretinieku metienu, pārtvēra vienu bumbu, kā arī sakrāja četras piezīmes, bet vienu pārkāpumu izprovocēja, dueli noslēdzot ar pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt Strēlnieks 21 minūtē un 36 sekundēs guva desmit punktus, realizējot trīs no četriem divpunktu metieniem, vienīgo tālmetienu un vienīgo soda metienu.

Latvietim arī divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, divas piezīmes un trīs izprovocēti sodi, kā arī 12 efektivitātes koeficienta punkti.

Rezultatīvākais "Olympiakos" rindās ar 12 punktiem bija Zeks Ledejs, kamēr mājiniekiem pa 15 punktiem guva Vladimirs Lučičs un Deriks Viljamss.

Vēl otrdien Anžeja Pasečņika pārstāvētais Spānijas klubs Grankanārijas "Herbalife" viesos ar 76:89 (28:22, 15:25, 14:15, 19:27) atzina slavenā Madrides "Real" pārākumu.

Pasečņiks spēlēja 20 minūtes un 13 sekundes, šajā laikā gūstot divus punktus. Viņš realizēja tikai vienu no sešiem divpunktu metieniem, kā arī aizmeta garām vienīgo tālmetienu un vienīgo soda metienu.

Latvijas basketbolists tika arī pie vienas atlēkušās bumbas, vienas rezultatīvas piespēles un četrām piezīmēm, tomēr septiņus sodus viņš izprovocēja. Pasečņiks spēli pabeidza ar negatīvu efektivitātes koeficientu -2.

Rezultatīvākais "Real" rindās ar 20 punktiem bija Entonijs Rendolfs, kamēr "Herbalife" sastāvā ar tikpat punktiem izcēlās Derils Stroberijs.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar astoņām uzvarām tikpat spēlēs ir Madrides "Real", bet Maskavas CSKA ir septiņi panākumi septiņās spēlēs. Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar pieciem panākumiem ir piektā, bet Rolanda Šmita Barselonas "Lassa" ar četrām uzvarām ir vienu vietu zemāk.

Tikmēr "Olympiakos" guvusi četras uzvaras astoņās spēlēs, kas tai dod astoto vietu. Savukārt "Herbalife" ar divām uzvarām ir 12.pozīcijā, bet "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie viena panākuma astoņos dueļos, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu