Ķīnas futbolā grasās ieviest algu griestus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Brazīlijas futbolists Oskars
Brazīlijas futbolists Oskars Foto: AFP/SCANPIX

Ķīnas futbolā, kur klubi pazīstami ar saviem brangajiem tēriņiem, grasās ieviest algu griestus.

Kā vēsta Ķīnas mediji, ar nākamo sezonu valsts čempionātā tiks ieviesti vairāki noteikumi, lai ierobežotu brīžiem neprātīgos klubu tēriņus.

Tiesa, pagaidām algu griestu apmērs vēl nav noteikts, taču noprotams, ka ar nākamo sezonu netiks atļauti arī naudas bonusi.

Pēdējo gadu laikā Ķīnas futbola klubi izpelnījušies plašu uzmanību savu neadekvāto pirkumu dēļ.

2017.gada janvārī brazīlietis Oskars no Anglijas kluba Londonas "Chelsea" uz Šanhajas SIPG pārcēlās par 60 miljoniem eiro, lai gan tobrīd viņš ne tuvu nebija labākajā formā.

Karloss Tevess
Karloss Tevess Foto: AFP/SCANPIX

Savukārt karjeras norietā esošais argentīnietis Karloss Tevess pārcēlās uz Šanhajas "Greenland Shenhua", bet viņa alga tika lēsta aptuveni 730 000 eiro nedēļā.

Tiesa, Tevess Ķīnu pameta jau pēc viena gada.

Jau iepriekš Ķīna centusies cīnīties pret lielajiem klubu tēriņiem. Pērn tika ieviests noteikums, ka, iegādājoties ārvalstu futbolistu vismaz par 45 miljoniem juaņu (5,6 miljoniem eiro), tikpat liela summa ir jāiemaksā arī fondā, kas izveidots vietējo spēlētāju attīstībai.

Jaunā Ķīnas futbola čempionāta sezona sāksies pavasarī, bet šogad par čempioniem kļuva SIPG ar Oskaru un brazīliešu uzbrucēju Halku sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu