"Daugavas stadions" vienojas par sadarbību ar Latvijas Futbola federāciju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs, Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes loceklis Elmārs Martinsons
Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs, Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes loceklis Elmārs Martinsons Foto: Publicitātes foto

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Kaspars Gorkšs un Valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" valdes loceklis Elmārs Martinsons trešdien, 21. novembrī, parakstīja nodomu protokolu par sadarbību sekmēt futbola un Daugavas stadiona infrastruktūras attīstību.

Kā vēsta "Daugavas stadions" preses dienests, nodomu protokols paredz kopīgi veicināt pastāvīgu un mērķtiecīgu futbola attīstību Latvijā un uzlabot Daugavas stadiona infrastruktūru.

Trīspusējās sadarbības mērķis ir futbolam stadionā paredzētās infrastruktūras pilnveidošana atbilstoši starptautiskajiem normatīviem, kā arī teritorijas labiekārtošana plānveidīgai attīstībai saskaņā ar projektā "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" izvirzītajiem mērķiem kā centrālā futbola laukuma rekonstrukcija starptautiskajiem standartiem.

Tāpat plānota futbolam paredzētās ziemas infrastruktūras izveidošana un komercdarbības nodrošināšana, administratīvo un biroja telpu izveide.

Parakstot nodomu protokolu puses apņemas gan kopīgi, gan atsevišķi savas kompetences ietvaros sniegt nepieciešamo abpusējo atbalstu, tajā skaitā finansiālu, gan Daugavas stadiona infrastruktūras uzturēšanā un spēļu organizēšanā, gan LFF organizēto spēļu un citu pasākumu nodrošināšanā atbilstoši kalendārajiem grafikiem, LFF, UEFA un FIFA noteiktajām infrastruktūras prasībām.

"Daugavas stadions vēsturiski ir bijis futbola mājvieta un šī sadarbība ir vērsta, lai stadiona teritorija kļūtu par Latvijas futbola centru, kurā notiek visaptveroša futbola attīstība no futbola administrācijas, ikdienas treniņprocesiem līdz starptautiskajām spēlēm. Šāda sadarbība ne tikai veicinās futbolam paredzētās infrastruktūras kvalitatīvu uzturēšanu un pilnveidošanu, bet arī visas teritorijas efektīvu izmantošanu un ilgtermiņa mērķu sasniegšanu," atzīst Elmārs Martinsons.

Nodomu protokols stājas spēkā tā parakstīšanas brīdī.

Kopš 2017. gada "Daugavas stadions" īsteno Eiropas Savienības fonda projektu "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē", kura ietvaros jau realizēts projekta pirmais posms - Rietumu tribīņu rekonstrukcija un jaunu tribīņu būvniecība, izveidojot infrastruktūru atbilstoši UEFA un FIFA standartiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu