Aizdomās par korupciju aizturēts FIFA Ētikas komitejas vadošais tiesnesis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
FIFA
FIFA Foto: Reuters/ScanPix

Aizdomās par korupciju Malaizijā aizturēts Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Ētikas komitejas vadošais tiesnesis Sundra Rajo.

Rajo pretkorupcijas izmeklētāji aizturēja jau otrdien, kad viņš dzimtajā Malaizijā bija ieradies no Šveices pilsētas Cīrihes, kur atrodas FIFA galvenā mītne.

Apcietinājumā FIFA Ētikas komitejas tiesnesis bija visu nākamo nakti, bet atbrīvots Rajo tika pēc tam, kad tiesa apmierināja viņa pārstāvju teikto, ka viņam ir diplomātiskā imunitāte.

Malaizijas Antikorupcijas komisija gan norādījusi, ka vēlas, lai Rajo uzkavējas vienu nedēļu, jo vēlas viņu nopratināt. Tiesnesis jau paudis vēlmi pilnībā sadarboties ar varasiestādēm.

Mediji ziņo, ka Rajo tiek apsūdzēts savu pilnvaru izmantošanā, lai iedzīvotos finansiālā labumā.

Bez darba FIFA Ētikas komitejā Rajo ir arī Malaizijā bāzētā Āzijas Starptautiskā arbitrāžas centra direktors.

FIFA tikmēr jau paziņojusi, ka Rajo darbs organizācijā apturēts uz laiku, kamēr notiek izmeklēšana saistībā ar apsūdzībām korupcijā.

FIFA Ētikas komiteja pēdējos gados gan ir cīnījusies ar nopietnām problēmām citu acīs iegūt ticamību un neatkarību, jo organizācija ilgu laiku mocījusies ar korupcijas skandāliem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu